Duurzaam schoonmaken met de microvezeldoeken van Recycled Soft

Duurzaam schoonmaken met de microvezeldoeken van Recycled Soft

Er komen steeds meer duurzame middelen en materialen op de markt voor de schoonmaakbranche. Een voorbeeld daarvan is de Recycled Soft, een reeks microvezeldoeken gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Zelfs het productieproces van de doeken is milieubewust, zo laat leverancier De Witte weten.

De microvezeldoeken zijn gemaakt van rPET of gerecycleerde polyester. Om één microvezeldoek te maken is anderhalve PET-fles als voldoende. Nadat de PET-flessen zijn verzameld, schoongemaakt en gegranuleerd worden de restanten gesponnen tot rPET-garen en vervolgens gewoven tot microvezels. Van die vezels worden textielproducten gemaakt.

Duurzaam productieproces

De productie van rPET kost volgens leverancier De Witte 26 procent minder CO2, 31 procent minder water en maar liefst 44 procent minder energie dan de productie van virgin polyester.

Recycled Soft 100 is recyclebaar

De Recycled Soft 100 bestaat volledig uit gerecycleerde materialen en is zelfs recyclebaar. Het is geschikt voor algemene schoonmaak van bureaus, sanitaire ruimtes en in de horecasector, maar is ook geschikt voor industriële schoonmaak en reiniging van wagens.

Extra vervuiling vermijden

De 83-variant bevat naast rPET ook 17 procent polyamide, voor een reiniging identiek aan een klassieke microvezeldoek. Het reinigende vlak van de doek is ongekleurd waardoor extra vervuiling tijdens de productie wordt vermeden.


Meerdere kleuren

Er is keuze uit gele, groene, rode, blauwe, zwarte en ongekleurde versies. De microvezeldoeken worden per vijf geleverd in een kartonnen verpakking.