UNGER lanceert eerste assortiment met duurzaam gecertificeerde glasbewassingproducten

UNGER lanceert eerste assortiment met duurzaam gecertificeerde glasbewassingproducten

De vraag naar oplossingen die hulpbronnen beschermen en onze planeet voor de volgende generatie behouden, maar op het gebied van kwaliteit en performance geen concessies doen. Die wens leeft onder professionele glazenwassers en schoonmakers meer dan ooit. In dat kader lanceert Unger met het Green Label assortiment de eerste duurzaam gecertificeerde producten voor klassieke glasbewassing.

De schoonmaak- en glazenwassersbranche is zich bewust van de enorme verantwoordelijkheid om de planeet en iedereen die erop leeft gezond te houden, nu en in de toekomst. Met de nieuwe lijn producten wil Unger de wereld niet allee een stukje groener maken, maar ook nieuwe normen stellen voor een duurzame toekomst.

Green Label assortiment

Behalve een Green Label wisserrubber en raamwisser die het merk al in de herfst van
2023 heeft gepresenteerd, behoren nu ook een wisserrail, een inwasserhouder, een emmer en een liquid tot de duurzaam gecertificeerde Green Label producten. Ze zijn allemaal te herkennen aan hun onderscheidende groen-blauwe design. "Wij bieden nu zes gegarandeerd duurzaam gecertificeerde producten aan", aldus Jochen Wagener, Vice President Global Window Cleaning Category Management bij Unger. "En dat is nog maar het begin. Wij streven naar een volledig duurzaam assortiment, om nog meer verantwoordelijkheid te nemen en schoonmaakprofs te helpen om milieuvriendelijker te werken en daardoor een betere concurrentiepositie in te nemen."

Duurzame certificeringen

De Green Label producten van Unger hebben, afhankelijk van de gebruikte hulpbronnen, het FSC-certificaat en/of het Cradle to Cradle Material Health Certificate, maar ook het EU Ecolabel. Het FSC-certificaat bevestigt dat materialen volgens strenge ecologische en sociale principes zijn gewonnen en afkomstig zijn uit duurzame bosbouw, zoals het natuurrubber dat is verwerkt in het Green Label wisserrubber. Het Cradle to Cradle certificaat analyseert en beoordeelt alle in de waardecreatieketen gebruikte chemicaliën wat betreft gevaren voor de gezondheid en het milieu. Het EU Ecolabel producten onderscheidt die een kleinere milieu-impact hebben dan vergelijkbare producten en daarmee ecologischer en gezonder zijn. Als bedrijf heeft Unger ook het EcoVadis duurzaamheidscertificaat in brons en geeft daarmee aan te streven naar een leefbare toekomst voor iedereen.

Lees meer: