Spanjaard opgepakt voor het boenen van tempel in Taiwan

Spanjaard opgepakt voor het boenen van tempel in Taiwan

Een spontane schoonmaakactie komt een Spanjaard duur te staan. De man maakte een nachtelijk ommetje, zag dat de deuren van een historische tempel in de hoofdstad Taipei in Taiwan "in slechte staat waren" en besloot om ze eens op te poetsen. Een detail: een van de schoonmaakproducten bevatte oplosmiddel.

Bij de politie kwam maandag een melding binnen over mogelijk vandalisme bij de Shilin Qixian tempel uit 1796. Agenten namen poolshoogte en zagen dat een man druk bezig was om de houten deuren van de tempel te boenen. Spanje Vandaag meldt dat de 53-jarige Spanjaard eerst thuis wat aan het drinken was en vervolgens wel zin in een wandeling had. Zo gezegd, zo gedaan.

Ernstige schade

Bij de tempel aangekomen zag hij dat de deuren “in slechte staat” waren. Enig verstand van zaken zou hij moeten hebben, aangezien hij deel heeft uitgemaakt van restauratieteams van andere monumenten in Taiwan. De man toog naar huis, pakte schoonmaakmiddelen en keerde terug om vervolgens aan de slag te gaan. In een van de artikelen zat echter een oplosmiddel, waardoor ernstige schade aan de verf op de deuren ontstond. De Spanjaard is aangehouden. Hij kan een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar verwachten en een fikse boete.