Team EW for Life haalt meer dan 60.000 euro op voor kankeronderzoek 

Team EW for Life haalt meer dan 60.000 euro op voor kankeronderzoek 

Begin september stond het team EW for Life klaar bij de start van de Stelvio for Life. Het doel van het evenement: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek van het Center for Perzonalized Cancer Treatment (CPCT). "Tijdens de beklimming hebben de meeste deelnemers een persoon in gedachte, die aan het strijden is tegen kanker of helaas de strijd heeft verloren." In totaal wist het team van EW fietsend en lopend maar liefst 62.195 euro op te halen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek.

Het CPCT wil patiënten een langer en beter leven geven, door gericht te behandelen. Deze behandeling wordt bepaald op basis van het DNA-profiel van de tumor in plaats van alleen de kankersoort. Patiënten krijgen op deze manier een op maat gemaakte behandeling. Een streven waar EW graag aan bijdraagt. In totaal is door alle deelnemers aan de Stelvio for Life 1.070.002 euro ingezameld.

"Dat het onderzoek belangrijk is, bewijst het verhaal van Pauline. Zij kreeg het bericht dat verdere behandeling niet meer mogelijk was. Gelukkig kwam ze in aanmerking voor het onderzoek van het CPCT. Ze bleek aan de criteria van het onderzoek te voldoen en opeens werd, zoals ze het zelf zegt, een genafwijking een voordeel in plaats van een nadeel. De immuuntherapie waarmee ze startte sloeg aan. En terwijl ze eerst uitbehandeld was, is ze nu genezen verklaard. Helaas kan nog niet iedereen aan het onderzoek deelnemen en ook niet iedereen kan genezen. Hier is nog meer onderzoek voor nodig", aldus EW.