CMS Berlin 2023 deelt kennis met de schoonmaakbranche

CMS Berlin 2023 deelt kennis met de schoonmaakbranche

Van 19 tot 22 september presenteert CMS Berlin innovaties in de schoonmaakbranche en fungeert als dialoogplatform voor het bespreken van de belangrijkste thema's in de branche. In verschillende formats delen experts hun specialistische kennis met professionals over onder andere energie-efficiëntie, duurzaamheid, het tekort aan vaardigheden, inflatie en digitalisering.

Op het CMS Practice Forum presenteert Messe Berlin, in samenwerking met de brancheverenigingen BIV (de Bundesverband der Reinigingsbranche), VDMA (vakvereniging voor reinigingssystemen in de Duitse vereniging voor machinebouw) en IHO (vereniging voor de hygiënebranche), een exclusief programma met lezingen en evenementen. Het Practice Forum bevat onderwerpen uit de industrie die gericht zijn op specifieke doelgroepen, waaronder vertegenwoordigers van hygiëne en gezondheid, de hotelbranche en gastronomie. Op het gebied van duurzaamheid zijn er tal van lezingen, waaronder over de Green Deal van de EU, rapporteren over duurzaamheid, duurzaamheidskeurmerken en duurzame schoonmaakmachines. 

Speaker’s Corner geeft ruimte aan exposanten

De nieuwe Speakers’ Corner biedt bedrijven de kans om hun innovaties en de nieuwste onderwerpen uit de sector te presenteren. Exposanten zijn vrij om de inhoud te presenteren zoals zij dat willen. In de Speakers' Corner presenteren bedrijven als B. DR. SCHNELL, tana, Tork, Nexaro, Gausium, Tennant, Nilfisk, TOPSERV en mobiloclean hun oplossingen op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en het tekort aan vaardigheden. Gausium, Tennant en TOPSERV zullen onder andere lezingen geven over robotica. Tork en Soobr zullen laten zien hoe datagestuurd schoonmaken hoogwaardige diensten kan leveren wanneer er bijvoorbeeld een tekort aan personeel is. DR. SCHNELL en Nilfisk zullen hun strategie presenteren voor het maximaliseren van de duurzaamheid van bedrijven door het verminderen van emissies. Ook krijgen exposanten de kans om producten te testen, waaronder de Schulter Exoskelett S 700 van ExolQ. 

Debat tijdens Mobility Cleaning Circle

Op de tweede dag van de beurs verzamelt de Mobility Cleaning Circle (MCC) vertegenwoordigers van de mobiliteitssector en de schoonmaakbranche. Het MCC richt zich op nieuwe uitdagingen en voorbeelden van best practices. Het MCC start met een discussie over ‘duurzaamheid in het reinigen van voertuigen voor openbaar vervoer’. Aan de paneldiscussie wordt deelgenomen door Enrico Sosinski, chief customer officer, DR. SCHNELL GmbH & Co. KGaA; Tanja Reilly, senior strategic account executive, EcoVadis, en Tom Dreiner, managing director, transport maintenance and building cleaning services bij WISAG Gebäudereinigung Holding GmbH & Co. KG. Registeren voor de MCC kan via CMS Berlin