Eén schoonmaakbedrijf is in augustus failliet verklaard 

Eén schoonmaakbedrijf is in augustus failliet verklaard 

In de maand augustus is één schoonmaakbedrijf failliet verklaard. Vorige maand ging het nog om geen faillissementen. In totaal zijn er, voor zittingsdagen gecorrigeerd, vorige maand 267 bedrijven failliet verklaard, 12 meer dan de maand ervoor. Al 16 maanden op rij is het aantal faillissementen hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Het aantal failliet verklaarde bedrijven piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen af tot en met augustus 2017. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak en is het aantal faillissementen afgenomen tot augustus 2019 met een laagterecord van 109 faillissementen. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. 

Meeste faillissementen in de handel 

Van alle bedrijfstakken zijn de meeste faillissementen in de maand augustus in de handel te vinden, namelijk 86. Dat zijn er 52 meer dan in de maand juli. Daarbij mag gezegd worden dat de handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden in augustus de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag met 22 faillissementen.