Blog Maureen Hermens: Allemaal toppers

Blog Maureen Hermens: Allemaal toppers

Op de voorgrond staan, dat hoeft van Maureen Hermens niet zo nodig. Toch gebeurde dat, doordat de ambulant objectleider bij EW Facility Services een reeks blogs schreef. En dat viel haar allerzins mee. "Sterker nog, ik kijk er met plezier op terug. Door over je werk te vertellen, sta je vaker stil bij wat je doet en waarom." De aanleiding van de blogreeks was de Golden Service Awards 2022.

Deze verkiezing is er dit jaar niet meer. In plaats daarvan is er de verkiezing Schoonmaker van het Jaar, legt Hermens uit in haar blog op de website van EW. Van de tien finalisten zijn er twee collega’s van EW Facility Services: Beatrice Amponsah en Marcel de Looze.

Ambassadeur voor het vak

“Beatrice heb ik zelf voorgedragen, zij is een van mijn schoonmaakcollega's. Ik ken haar al heel lang. Twintig jaar geleden werkten we al samen. Beatrice is iemand die als schoonmaker altijd en overal haar verantwoordelijkheid voor neemt. Is een collega ziek? Dan regelt zij het. Heeft een opdrachtgever een vraag, zij lost het op. Toen we vorig jaar samen de locatie van NewDay in Almere opstartten, heeft zij vanaf dag één haar verantwoordelijkheid genomen. Ze is niet alleen een heel vrolijk persoon, maar ook innemend. Al mijn mensen zijn toppers, maar Beatrice is door haar opgewekte manier van werken echt een ambassadeur voor ons vak! Ik weet nog het moment dat ze hoorde dat zij finalist was. Ze was één en al emotie."

"Uit eigen ervaring weet ik wat een dergelijke nominatie met je doet, het is stiekem een hele fijne erkenning en waardering. In mijn blog ‘Juist wat je niet zegt, maakt indruk’ omschreef ik het als ‘Opsteker van het Jaar’. Voor Beatrice is het niet anders. Zij weet het heel mooi te omschrijven: ‘Al jaren zet ik mij voor de volle 100 procent in. Deze nominatie geeft mij net dat beetje extra gevoel dat ik goed bezig ben'."

Extra waardering

"Schoonmaken is echt een vak en samen met mijn collega’s zet ik iedere dag mijn beste beentje voor. Het is geweldig dat er met deze verkiezing extra waardering is voor de mensen die het dagelijks waar moeten maken. Het is wat mij betreft een kers op de taart. Helemaal natuurlijk als een EW’er dit jaar de Schoonmaker van het Jaar zou worden, dat moet ik dan wel weer toegeven. Ik kijk dan ook met gezonde spanning uit naar de finale op 20 september!"

Maureen Hermens, Ambulant Objectleider bij EW. Ze stuurt schoonmaakteams aan op 17 locaties en is door de Golden Service Awards uitgeroepen tot Leidinggevende van het Jaar 2022.