Gezocht: ondernemers die willen vertellen over 'spelen met techniek'

Gezocht: ondernemers die willen vertellen over 'spelen met techniek'

In opdracht van de RAS voeren Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion en Arjella van Scheppingen onderzoek uit naar hoe schoonmakers en glazenwassers gezond en met plezier hun werk kunnen blijven uitvoeren. Verschillende thema's komen aan bod: vitaal in praktijk, spelen met techniek, iedereen gezien en gehoord, energiek aan het werk en arbeidsmobiliteit. Schoonmakend Nederland is op zoek naar mkb-ondernemers die het leuk vinden om over techniek te vertellen.

Dit gebeurt tijdens gesprekken in zogeheten leergemeenschappen. De groepen mensen in deze leergemeenschappen hebben één gezamenlijk doel: het aantrekken, behouden en gezond houden van goede, gemotiveerde werknemers.

Techniek zien en ervaren

Schoonmakend Nederland faciliteert twee leergemeenschappen: Spelen met techniek en Arbeidsmobiliteit. Voor het onderdeel Spelen met techniek zoekt Schoonmakend Nederland (medewerkers van) mkb-ondernemers die willen zien én ervaren welke technieken er zijn die het werk én de werknemers ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan vertaaloortjes waarmee anderstaligen toch met elkaar kunnen communiceren, een robot of een cobot, en andere technieken.

De leergemeenschap komt drie keer bij elkaar. De data worden in overleg gepland. Schoonmakend Nederland zoekt per bedrijf 1 tot 3 medewerkers die drie keer (ongeveerd één uur) mee willen doen. ‘Zet jouw bedrijf al techniek in en vind je het leuk om daar over te vertellen? Meld je dan ook aan!’ Kijk op de website van Schoonmakend Nederland voor meer informatie. Aanmelden is mogelijk tot 1 oktober.