Schone, goed functionerende werkplek heeft positieve invloed op medewerkers

Schone, goed functionerende werkplek heeft positieve invloed op medewerkers

Een schone werkomgeving heeft een positieve invloed op de tevredenheid van medewerkers. Dat onderstreept een recent onderzoek van Tork. Verreweg de meeste werknemers (85 procent) die werkzaam zijn op kantoor zien 'hygiëne' als het meest belangrijke aspect van een goede werkomgeving. Eenzelfde percentage denkt dat schone sanitaire ruimtes weerspiegelen hoe schoon een gebouw in het algemeen is en ruim de helft van de respondenten klaagt eerder over een sanitaire ruimte dan over andere aspecten op kantoor.

Sanitaire ruimtes zijn goed voor 45 procent van de klachten over kantoorgebouwen - meer dan andere aspecten gerelateerd aan de werkplek. Om deze klachten van kantoormedewerkers te verminderen is het uitvoeren van een efficiënte en goede schoonmaak daarom van groot belang. “Als de schoonmaak van sanitaire ruimtes goed en efficiënt wordt beheerd, hebben schoonmaakteams meer tijd om de rest van het bedrijf schoon te maken. Dit leidt tot minder klachten over schoonmaken. Ons onderzoek toont aan dat een betere kwaliteit van schoonmaken leidt tot een grotere tevredenheid onder werknemers”, zegt Anna Köningson Koopmans, Marketing Director Commercial voor Essity’s professionele hygiëne sector.

Slimme hygiëne-oplossingen

Het Tork Office Hygiëne Pakket™ biedt  slimme hygiëne-oplossingen voor het hele bedrijf. De Tork dispensers met hoge capaciteit zorgen er bijvoorbeeld voor dat vullingen direct beschikbaar en gecertificeerd zijn. Ze zijn makkelijk in gebruik en snel bij te vullen voor het schoonmaakpersoneel. 

Nieuw is de Constante Luchtverfrisser die geuren continu en gelijkmatig kan neutraliseren zonder dat er drijfgas aan te pas komt. In tegenstelling tot veel andere luchtverfrissingssystemen die op hoogte geïnstalleerd moeten worden, kan deze dispenser op een bereikbare hoogte gemonteerd worden. Dat is praktisch voor het schoonmaakpersoneel bij het vervangen.

Datagestuurde schoonmaak

Onderdeel van het pakket is Tork Vision Schoonmaken, een datagestuurde schoonmaakoplossing. Met behulp van realtime gegevens van mensen, tellers en aangesloten dispensers neemt Tork Vision Schoonmaken het giswerk weg uit de schoonmaakwerkzaamheden en laat het facilitair managers en schoonmaakpersoneel zien waar en wanneer er moet worden schoongemaakt of dispensers moeten worden bijgevuld. Dit bespaart tijd, waardoor er tot 91 procent minder controles van dispensers plaatsvinden. Daarnaast maakt het ook een consistente schoonmaak van hoge kwaliteit mogelijk, met als voorbeeld dispensers die bijna altijd gevuld zijn.

Het Tork Office Hygiëne Pakket bevat ook tools en ondersteuning die bedrijven nodig hebben om de tevredenheid van medewerkers te verbeteren, waaronder de Minimalisator Kantoorklachten. Hiermee kunnen facilitair managers op een interactieve manier hun kennis toetsen aan branchegegevens en meer leren over hygiëne en schoonmaakoplossingen. Zo verminder je klachten en is het makkelijk om tijd te besparen.