Kennisprogramma Schoonmaak Vakdagen bekend

Kennisprogramma Schoonmaak Vakdagen bekend

Op 14 en 15 november vinden weer de Schoonmaak Vakdagen plaats. Tijdens deze beurs komen schoonmaakprofessionals bij elkaar om hun nieuwste innovaties te laten zien, zich te laten updaten over wat er in de wereld van de schoonmaak gebeurt en te netwerken. Tijdens het kennisprogramma zullen verschillende sprekers het publiek informeren en inspireren. Dat kennisprogramma is ondertussen bekend.

In het kennistheater in de Expo in Houten, waar de beurs nu voor het vijfde jaar plaatsvindt, zullen sprekers op beide dagen het publiek vermaken. Het programma ziet er als volgt uit.

Dinsdag 14 november

11.00 uur: Wieland Hendriksen, directeur Cleaning Workx, gaat in op de belangrijkste tak van innovatie die er is in de schoonmaakbranche: de mensen. Het schoonmaakpersoneel is al gauw goed voor 75 procent van de kosten. En zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt vormt zij ook de grootste uitdaging. Toch gaat de meeste innovatiekracht naar de harde kant van het werk, waaronder machines, middelen en materialen. Is dat wel verstandig?

12.00 uur: Wibo Brouwer, manager blije klanten bij Crohill, Jefta van der Meijden, directeur bij Reinstaat en twee medewerkers van Reinstaat gaan in gesprek over hoe het gebruiken van de juiste middelen materialen bijdraagt aan het werkplezier.

13.00 uur: Commercieel directeur van Breedweer Jack Stuifbergen gaat in op de kansen en uitdagingen rond de komst van de duurzaamheidsrapportage CSRD.

14.00 uur: Ondernemingsjuristen mr. Marit Mulder en mr. Dietrich Loos van The Legal Company praten je bij over arbeidsvoorwaarden. Hoe kun je deze het beste inzetten om je personeel aan je te binden?

15.00 uur: Bijeenkomst van FMNextGen met sprekers Steffen Morrison, Gavin Raaijen en Jan-Willem Spuy. Morrison vertelt over new business in product, Raaijen over sociale media en Spuy gaat in op artificial intelligence.

Woensdag 15 november

11.00 uur: Stef Martens helpt schoonmaakbedrijven met zijn start-up Social Cleania met het werven van personeel. Hij gaat in op hoe je de kans op succes wat betreft die werving vergroot.

12.00: Specialist in verandermanagement Eric de Jong laat zien hoe je als bedrijf onderscheidend kunt zijn in de markt door een duidelijke visie en missie neer te zetten. Door te kijken naar de lange termijn, in plaats van de waan van de dag, speel je beter in op veranderingen en blijf je ook onderscheidend.

13.00 uur: Eric Dikeb van DeZeem.nl vertelt over zijn bedrijf met haar bijzondere werkwijze.

Naast het kennisprogramma is er op de schoonmaakbeurs ook ruimte voor de het NK Glazenwassen en de zoektocht naar de snelste glazenwasser van Nederland. En natuurlijk kun je langs bij professionals uit de branche die op de vloer hun nieuwste innovaties tentoonstellen.

Lees ook: