CSU behaalt opnieuw Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

CSU behaalt opnieuw Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

CSU is wederom gecertificeerd voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) op Trede 2. Met het keurmerk maakt het schoonmaakbedrijf uit Uden zichtbaar wat haar bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Het nieuwe certificaat geldt met terugwerkende kracht van 1 september 2023 tot 1 september 2025.

Uit  onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat CSU op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert CSU op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Zo biedt CSU bijvoorbeeld veel werkgelegenheid aan mensen met de Oekraïense nationaliteit die hun land hebben moeten ontvluchten en treden er bij CSU veel mensen in dienst vanuit een uitkeringssituatie.  

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. De initiatiefnemers riepen het keurmerk in het leven om bedrijven te stimuleren socialer te ondernemen.

Lees ook: