Workshop over robotisering in de praktijk overtuigt schoonmakers

Workshop over robotisering in de praktijk overtuigt schoonmakers

Hoe zit het met de duurzaamheid binnen de schoonmaakbranche? En op welke manier kun je robotisering op de werkvloer inzetten? Dat en meer kwam aan de orde tijdens een event dat was georganiseerd door Nederrijn Schoonmaak en DrieGasthuizenGroep. De middag kan als geslaagd de boeken in, constateren beide partijen die al jarenlang een goede samenwerking hebben.

De bijeenkomst was speciaal opgezet voor de schoonmaakmedewerkers van Nederrijn Schoonmaak en de schoonmaakmedewerkers in eigen dienst van DrieGasthuizenGroep. Ook het Rijn IJssel College heeft geholpen bij de organisatie en was dan ook met een grote delegatie aanwezig tijdens deze middag in Musis in Arnhem.

Alle aanwezigen werden opgedeeld in kleine groepen, die vervolgens informatie kregen over verschillende innovaties binnen de schoonmaakbranche. Duurzaamheid speelde hierbij een belangrijke rol. Ook de inzet van robotisering als ondersteuning in de schoonmaak kwam aan de orde tijdens workshops die waren georganiseerd in samenwerking met Groveko en Boma. Zo konden schoonmakers zien hoe de robot kan stofzuigen, schrobben en dweilen. DrieGasthuizenGroep was hier enthousiast over: “Door gebruik te maken van robots blijft er meer kwalitatieve tijd over voor contactmomenten met bewoners. Later dit jaar wordt de eerste robot ingezet op onze woonzorglocatie Hoogstede.”

Robotstofzuiger

De winnaar van de kahootquiz kon na afloop van het event huiswaarts keren met een robotstofzuiger: de hoofdprijs van de gehouden quiz. En voor alle bezoekers stond een goodiebag klaar om mee te nemen. Nederrijn Schoonmaak constateerde na afloop: “Het was een geslaagde middag.”

Lees ook: