Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing start op 1 januari

Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing start op 1 januari

Schoonmaakbedrijven kunnen het nieuwe jaar goed beginnen door toppers uit hun bedrijf aan te melden voor de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2024 aan te melden. De inschrijving start namelijk op 1 januari 2024. Het is mogelijk om maximaal drie kandidaten aan te melden. Thema van de verkiezing is ditmaal Let's shine.

De inschrijvingsperiode sluit op 14 februari 2024. Organisatoren Petra de Bruin en Esther van der Lelie: “Op deze dag kunnen schoonmaakbedrijven en eigendiensten hun uitblinker(s) verblijden met een door ons aangeleverd verrassingskaartje.” Aanmelden kan door het invullen van enkele vragen op het inschrijfformulier via de website van de verkiezing. Deze vragen gaan onder meer in op de passie voor het vak van de kandidaat, de vakkennis, specialismen en collegialiteit.

De jury kiest uit alle aanmeldingen, die op basis van anonimiteit zijn ingevoerd, de kandidaten voor de halve finale. Hierbij worden vier categorieën gehanteerd: kleine bedrijven (tot 50 medewerkers), middenbedrijven (tot 750 medewerkers), grote bedrijven (meer dan 750 medewerkers) en eigendiensten. De jury kiest in deze categorieën de bedrijven en eigendiensten die een jurybezoek krijgen tussen 20 februari en 5 april. Op 15 april volgt de bekendmaking van de tien kandidaten die in de finale staan op 18 juni.

Schoonmakers laten stralen

Het thema van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2024 is Let’s shine. De Bruin en Van der Lelie verklaren: “Schoonmakers zorgen voor een schone omgeving, dus voor een positieve beleving. Overal. Altijd. Dat geeft positieve energie, het laat iedereen die dit beleeft stralen. Tijdens het verkiezingsfeest laten wij de schoonmakers stralen, shinen en blinken.”

Lees ook: