Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing start op 1 januari

Inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar-verkiezing start op 1 januari

Schoonmaakbedrijven kunnen het nieuwe jaar goed beginnen door toppers uit hun bedrijf aan te melden voor de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2024 aan te melden. De inschrijving start namelijk op 1 januari 2024. Het is mogelijk om maximaal drie kandidaten aan te melden. Thema van de verkiezing is ditmaal Let's shine.

De inschrijvingsperiode sluit op 14 februari 2024. Organisatoren Petra de Bruin en Esther van der Lelie: “Op deze dag kunnen schoonmaakbedrijven en eigendiensten hun uitblinker(s) verblijden met een door ons aangeleverd verrassingskaartje.” Aanmelden kan door het invullen van enkele vragen op het inschrijfformulier via de website van de verkiezing. Deze vragen gaan onder meer in op de passie voor het vak van de kandidaat, de vakkennis, specialismen en collegialiteit.

De jury kiest uit alle aanmeldingen, die op basis van anonimiteit zijn ingevoerd, de kandidaten voor de halve finale. Hierbij worden vier categorieën gehanteerd: kleine bedrijven (tot 50 medewerkers), middenbedrijven (tot 750 medewerkers), grote bedrijven (meer dan 750 medewerkers) en eigendiensten. De jury kiest in deze categorieën de bedrijven en eigendiensten die een jurybezoek krijgen tussen 20 februari en 5 april. Op 15 april volgt de bekendmaking van de tien kandidaten die in de finale staan op 18 juni.

Schoonmakers laten stralen

Het thema van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2024 is Let’s shine. De Bruin en Van der Lelie verklaren: “Schoonmakers zorgen voor een schone omgeving, dus voor een positieve beleving. Overal. Altijd. Dat geeft positieve energie, het laat iedereen die dit beleeft stralen. Tijdens het verkiezingsfeest laten wij de schoonmakers stralen, shinen en blinken.”

Lees ook:

Winnaar en runner ups Schoonmaker van het Jaar verkiezing vertellen

Winnaar en runner ups Schoonmaker van het Jaar verkiezing vertellen

Schoonmakers zijn essentieel. Zonder schoonmakers staat de wereld stil. Er wordt niet geopereerd in ziekenhuizen, de voedselproductie komt stil te liggen, bedrijven kunnen niet functioneren en reizigers worden niet blij van een vuil station of vervoersmiddel. Toch krijgt de schoonmaker weinig respect. Deze vreemde paradox moet worden doorbroken. Daarom vond dinsdag 18 juni weer de Schoonmaker van het Jaar verkiezing plaats. De winnaar en runner ups vertellen hun verhaal.

Bekijk de video's van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing finalisten

Bekijk de video's van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing finalisten

Het is bijna zover: op dinsdag 18 juni 2024 vindt het Schoonmaker van het Jaar-verkiezingsfeest plaats met als thema Let's shine. De finalisten schitteren nu al in hun eigen filmpjes die op de website en sociale mediakanalen van de Schoonmaker van het Jaar zijn gepubliceerd. Door de filmpjes te bekijken, draag je direct bij aan de stemming voor de winnaar.

Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2024 bekend

Finalisten Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2024 bekend

Gefeliciteerd, finalisten! De jury van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing heeft besloten wie de tien finalisten zijn met een grote diversiteit op het podium: gezondheidszorg, leisure, transport, kantoor, onderwijs, evenementen en meer.

Schoonmaker van het Jaar verkiezing haalt inspiratie op bij partners

Schoonmaker van het Jaar verkiezing haalt inspiratie op bij partners

De Schoonmaker van het Jaar verkiezing is lopende en de organisatie is dan ook volop bezig met het ophalen van inspiratie vanuit de branche. Dat deden ze afgelopen maand tijdens de PartnerMarketingSessie. Samen met partners van de verkiezing brainstormden ze over het thema 'Laten we anders naar schoonmaak kijken...'.