Gom en Tennant refurbishen schoonmaakmachines

Gom en Tennant refurbishen schoonmaakmachines

Schoonmaakbedrijf Gom Schoonhouden heeft het doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn en in dat kader zetten ze samen met partner Tennant de volgende stap. Ze hebben onlangs de 'refurbished first'-strategie uitgerold voor alle schoonmaakmachines die ze gebruiken.

Charlotte Morijn, Manager van het Performance Center van Gom, is de afgelopen tijd met haar team aan de slag gegaan om deze strategie te realiseren. Zij licht de nieuwe ontwikkeling toe: “Voor heel Gom hebben we nu afgesproken dat we het 'refurbished tenzij'- beleid gaan voeren. Samen met Tennant hebben we onze processen zo ingeregeld dat machines die een tweede – of zelfs derde – leven verdienen, refurbished worden en opnieuw worden ingezet. Inmiddels zijn dat er al tientallen.”

Duurzame samenwerking

Gom en Tennant werken al jarenlang samen. In 2022 hebben de partijen de samenwerking weer verlengd, waarbij duurzaamheid als belangrijke pijler is benoemd. Het inzetten van refurbished schoonmaakmachines is daar een onderdeel van. Gom heeft al een voorraad van deze machines staan bij Tennant. Gom heeft al een voorraad van deze machines bij Tennant staan. Deze zijn grondig nagekeken, opgeknapt en van nieuwe onderdelen voorzien om de milieu-impact zo klein mogelijk te maken.

Duurzaamheidsdoelen klanten

De refurbished machines zien er niet alleen gewoon goed uit, ze dragen ook bij aan de zichtbare duurzaamheid van klanten. Morijn: “De machines worden voorzien van een uiting die de duurzaamheid ervan zichtbaar maakt. Zo wordt de bewuste keuze om voor een duurzaam schoonmaakbedrijf te kiezen ook voor de pandgebruikers bij onze opdrachtgevers duidelijk. Want ook onze opdrachtgever heeft duurzaamheidsdoelen, waaraan we graag bijdragen”. 

Lees ook: