Breedweer opgenomen in Register Sociale Ondernemingen

Breedweer opgenomen in Register Sociale Ondernemingen

Breedweer Facilitaire Diensten is sinds januari 2024 opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen. De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. Maar wat betekent toelating tot de Code Sociale Ondernemingen nu precies?

Sociale ondernemingen zijn bedrijven waar geld verdienen geen hoofddoel is, maar een middel om de wereld een beetje beter te maken. De Code Sociale Ondernemingen is in 2019 in het leven geroepen met als doel het bevorderen van herkenning, erkenning en toetsing van sociale ondernemingen.
Is een bedrijf opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen? Dan weet je zeker dat het bedrijf sociaal maatschappelijk het verschil wil maken. De code verplicht de sociale ondernemingen namelijk om met de billen bloot te gaan over missie, communicatie, financiën en impact. Dat doen ze bij Breedweer graag, want ‘what you see, is what you get’.

Voordeel bij aanbestedingen

Het Register Sociale Ondernemingen is onder meer een waardevolle zoektool voor inkopers van overheden bij de gunning van opdrachten (onder de aanbestedingsgrens) aan ondernemers van wie het sociaal ondernemerschap objectief en getoetst is. Daarnaast vergroten overheden als ze gebruik maken van diensten van sociale ondernemingen uit het Register hun kansen om hun doelstellingen te realiseren op het gebied van sociaal bestuur. Daarom is Breedweer blij opgenomen te zijn in het register. Algemeen Directeur Henk van Eijk: “Sociaal ondernemen zit vanaf de start in het DNA van Breedweer. Onze dienstverlening gebruiken om impact te maken, is voor ons de normaalste zaak van de wereld."

Impact maken een must

"Een externe toetsing, zoals die door de Review Board, is voor ons opnieuw de bevestiging dat we op de juiste koers zitten", vervolgt Van Eijk. "En we gaan door. We zijn ontzettend blij met deze registratie als kroon op het werk van alle mensen bij Breedweer. Gefeliciteerd allemaal!” Commercieel Directeur Jack Stuifbergen vult aan: “De Code is voor ons een erkenning voor wat we al wisten en deden: impact maken is een must. Hierbij nemen wij afstand van de oude economie en laten wij zien dat wij The real thing zijn."

Welkom

De directeur van de Code Frank Verheul heet Breedweer van harte welkom in het register: "De slogan zegt het al: ‘Niet lullen, maar impact maken!’ Breedweer levert weliswaar schoonmaakdiensten, maar het échte product is impact. Dat is precies wat de kern is van een sociale onderneming: impact first. De uitgebreide toetsing door de Review Board van de Code bevestigt dat het niet bij een slogan blijft en dat Breedweer écht impact maakt. We heten ze dus met veel plezier en trots welkom in het Register Sociale Ondernemingen."

Lees ook: