EW helpt medewerkers actief met tweede spoor traject

EW helpt medewerkers actief met tweede spoor traject

Na een lange ziekteperiode is het soms niet meer mogelijk om in je huidige werk terug te keren. Ook in de schoonmaak komt dit voor. EW Facility Services geeft collega's in dit geval nieuwe kansen en mogelijkheden om hun talenten in te blijven zetten.

Als iemand langdurig ziek is en er geen uitzicht is dat hij of zij weer volledig kan terugkeren in zijn of haar baan, dan komt diegene in een spoor 2 traject terecht. Daarin wordt gekeken wat iemand wel nog kan. Wat zijn je talenten, wat vind je leuk en hoe kun je dit inzetten op weg naar een nieuwe carrière? EW begeleidt collega's die zo'n traject ingaan via hun loopbaanplatform. Daarmee houden ze persoonlijk contact met de werknemer en begeleiden ze hen stap voor stap in hun spoor 2 traject.

Volgende stappen zetten

EW wil werknemers het met het platform gemakkelijk maken om de volgende stappen te zetten. Wat betekent bijvoorbeeld dit traject voor hem of haar? Waar gaan we samen naar kijken en wat kan hij of zij zelf doen? Ook kunnen werknemers er trainingen volgen om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn en bij te dragen aan het vinden van de perfecte match op de arbeidsmarkt. Maar ook om mogelijkheden te bieden voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Van schoonmaakmedewerker naar tolk

EW geeft het voorbeeld van Jamila. Zij werkte jaren als schoonmaakmedewerker, maar kon vanwege haar gezondheid helaas niet meer terugkeren in haar baan. Ze ging met de tweede spoor begeleider in gesprek en startte een traject. Daar spraken ze ook over de baan die Jamila had voordat ze naar Nederland kwam. Toen werkte ze met plezier als tolk. Dat zou ze dan ook graag weer oppakken, maar daarvoor had ze in Nederland wel een aanvullende opleiding nodig. Met behulp van het stapbudget kon ze uiteindelijk de tolkopleiding volgen. Daarnaast ging ze aan de slag op een Werk Ervarings Plek (WEP). Door de veranderende situatie in Oekraïne werd de vraag naar tolken, toevallig ook bij de opdrachtgever waar Jamila als schoonmaakmedewerker had gewerkt. Met open armen werd ze hier ontvangen, alleen nu als tolk. Jamila: “Ik kan niet wachten om met mijn levenservaring en taalkennis anderen te ondersteunen in het wegwijs maken in de Nederlands cultuur.”

Lees ook:

CSU is finalist voor award Diversiteit in Bedrijf 2024  

CSU is finalist voor award Diversiteit in Bedrijf 2024

CSU is op 1 oktober een van de drie finalisten voor de award Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal-Economische Raad (SER). De award gaat eens per twee jaar naar het meest vernieuwende, overdraagbare en effectieve initiatief voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. De andere finalisten zijn Amsterdam UMC en IKEA.

Foto: EW

Team EW for Life haalde voor de tiende keer geld op voor...

Op 31 augustus stond het team EW for Life opnieuw aan de start van het jaarlijks terugkerende sportevenement Stelvio for Life in Italië. Ze hebben dit jaar maar liefst 80.144,57 euro opgehaald voor gepersonaliseerd kankeronderzoek van het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

Novon gaat Mont Ventoux weer op voor goede doel

Novon gaat Mont Ventoux weer op voor goede doel

Begin september gaan 25 collega's van Novon Schoonmaak de Mont Ventoux beklimmen. Novon neemt dit jaar voor de vijfde keer deel aan de actie Grootverzettegenkanker.

Nieuwe campagne om leren op de werkvloer te stimuleren

Nieuwe campagne om leren op de werkvloer te stimuleren

Dertig procent van de mkb-werknemers in de handel leert veel van hun taken en collega's. Dit is gunstig voor zowel werkgevers als werknemers op de lange termijn. Tegelijkertijd zoekt een deel van de mkb-werkgevers nog naar manieren om leren te bevorderen. Om hen te ondersteunen en leren op de werkvloer te stimuleren, start het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de campagne 'Leren op de werkvloer levert aardig wat op'.