Leo Brand treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Vebego

Leo Brand treedt toe tot de Raad van Commissarissen van Vebego

Per 1 februari 2024 is Leo Brand, CIO van Vopak, toegetreden tot de Raad van Commissarissen van familiebedrijf Vebego. Hij zal deze rol in ieder geval de komende vier jaar vervullen.

Brand is sinds 2014 Chief Information Officer (CIO) bij Koninklijke Vopak N.V. Dit is de ‘s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in de tankopslag. Brand is hier als CIO verantwoordelijk voor de digitale transformatie. Daarnaast is hij voorzitter van de Vopak Venture Board. De Vopak Venture Board investeert in nieuwe technologieën en duurzame innovaties.  

Ervaring IT en digitalisering 

Voordat Brand begon aan zijn functie als CIO, heeft hij voornamelijk commerciële managementfuncties vervuld bij Swisscom, Kearney management Consultants en KLM. Ook is hij momenteel commissaris bij familiebedrijf Autobinck Group en voorzitter van de RvC van Innovation Quarter. Innovation Quarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. In deze functies en in zijn rol als CIO bij Vopak heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van IT en digitalisering. Door die kennis vormt Brand een goede aanvulling op de expertise van de overige leden van de RvC van Vebego.  

Lees ook: