Vebego wint de Zuidas Duurzaamheidsprijs voor inzet voor inclusiviteit

Vebego wint de Zuidas Duurzaamheidsprijs voor inzet voor inclusiviteit

Vebego heeft de Zuidas Duurzaamheidsprijs in de categorie Maatschappij & Economie gewonnen voor haar inzet voor meer inclusiviteit op de Zuidas. Dit doet het bedrijf door mensen met een afstand op de arbeidsmarkt te helpen aan een betekenisvolle baan bij een van de bedrijven die hier zijn gevestigd. "Als dit project aanslaat, gaan wij uitbreiden naar andere steden in Nederland."

Inmiddels bestaat veertien procent van het personeelsbestand van Vebego uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aanpakkers worden zij genoemd. Bij vijftig bedrijven verspreid over de regio Groot Amsterdam zijn er projecten om Aanpakkers aan een baan te helpen. De jury van de Zuidas Duurzaamheidsprijs is daarvan onder de indruk en noemt de visie van Vebego een "lichtend voorbeeld" in de ondernemerswereld. “Vebego heeft niet alleen banen gecreëerd, maar ook kansen op een beter leven. Ze hebben het verschil gemaakt in het levens van velen en in onze perceptie van wat mogelijk is. Wat Vebego onderscheidt is hun vastberadenheid om inclusie te integreren in hun bedrijfsmodel. Niets als bijzaak, maar als een kernwaarde. Zij begrijpen dat inclusie niet alleen een ethische verplichting is, maar ook een investering in de toekomst.”

Een inclusieve werkgever zijn, is weliswaar vanzelfsprekend voor Vebego, maar dat is bij lang niet alle bedrijven zo.“ Ook de Zuidas heeft nog een lange weg te gaan op het gebied van inclusie”, vertelt Sven Bloem, manager Groei en Strategie van Vebego Participatie. “Wij willen hier vanuit onze bedrijfsfilosofie verandering in brengen. Wij willen helpen de Zuidas te transformeren tot een inclusieve werkomgeving.” Tijdens het inclusiviteitsevenement Inclusivity ’23 tekenden honderd bedrijven op de Zuidas voor hun commitment om deze doelgroep kansen te bieden. “Het doel is dat bij elk bedrijf een Aanpakker werkt. De missie stopt niet in Amsterdam. “Als dit project aanslaat, gaan wij uitbreiden naar andere steden in Nederland, zodat ook daar meer inclusiviteit ontstaat.”

Lees ook: