2 schoonmaakbedrijven sluiten deuren in maart

2 schoonmaakbedrijven sluiten deuren in maart

Afgelopen maand moesten twee schoonmaakbedrijven de deuren definitief sluiten. Dat blijkt uit de maandelijkse faillissementscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In maart zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, acht bedrijven minder failliet verklaard dan in februari. Dat is een daling van 2 procent. Wel zijn er in de eerste drie maanden van 2024 ruim 46 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder. Al bijna twee jaar is de trend van het aantal faillissementen stijgend. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Schoonmaak

In de schoonmaaksector moesten in maart dus twee bedrijven de deuren sluiten. Dat zijn er twee minder dan in de maand ervoor. Van die twee bedrijven is één eenmanszaak.

312 bedrijven failliet

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 312 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 57. Dat is 12 procent minder dan in februari. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.