Alies ten Have benoemd in Raad van Bestuur Total Care

Alies ten Have benoemd in Raad van Bestuur Total Care

De Raad van Commissarissen van Total Care heeft Alies ten Have per 22 april benoemd als lid van de Raad van Bestuur met de portefeuille HR. Total Care bestaat uit de afzonderlijke bedrijven CSU (schoonmaak), Tzorg (thuiszorg) en Zizo (particuliere schoonmaak en gemaksdiensten) en biedt werk aan 28.000 medewerkers.

Ten Have is als HR-directeur een jaar verbonden aan de labels CSU, Tzorg en Zizo. In de meerjarige strategie is het een belangrijk element om de mensgerichte organisatie verder uit te bouwen. De Raad van Bestuur van CSU wordt daarom uitgebreid met de portefeuille HR. Ten Have maakt vanuit haar huidige rol als interne kandidaat de stap naar de nieuwe bestuursfunctie. De Raad van Bestuur bestaat naast Ten Have uit John van Hoof (voorzitter) en Esmée Ficheroux (portefeuille Commercie). De nieuwe positie van lid Raad van Bestuur met de portefeuille Financiën en IT is momenteel nog niet opgevuld.

Welkome aanvulling

Volgens Kick van der Pol, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is zorgvuldig gekeken naar de toevoeging van de huidige leden van de Raad van Bestuur. "Alies heeft ruime ervaring met HR-strategie en leiderschap binnen grote ondernemingen. Sinds zij vorig jaar aantrad, is zij daarin van grote meerwaarde geweest. Door haar visie en prettige samenwerking is Alies een welkome aanvulling in de Raad van Bestuur."

Brede achtergrond

Ten Have heeft een brede achtergrond door directiefuncties bij onder andere de Belastingdienst en Rabobank. Van 2017 tot 2022 was ze als HR-directeur Rabobank Nederland verantwoordelijk voor het totale HR-beleid en de HR-strategie. Ten Have is tevens lid Raad van Toezicht bij zorgorganisatie Vilente en bij het ROC Rijn IJssel. Sinds februari 2023 is zij HR-directeur bij Total Care B.V. Zelf is ze ook enthousiast over haar aanstelling: “In deze functie blijf ik vol toewijding focus houden op de HR-strategie van Total Care, waarin mensgericht leiderschap en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Ik kijk ernaar uit onze HR-ambities als beste werkgever kracht bij te zetten met als doel betrokken, bevlogen en bovenal trotse medewerkers. Ik vind het enorm fijn om hieraan te mogen bijdragen.”

Lees meer: