CSU en Tzorg laten flinke omzetgroei zien

CSU en Tzorg laten flinke omzetgroei zien

Schoonmaakconcern CSU en thuiszorgbedrijf Tzorg groeien flink, zo blijkt uit het jaarverslag van de dienstverlener. Personeelskrapte is nog steeds een beperkende factor, maar pogingen om het huidige personeel meer uren te laten werken beginnen vruchten af te werpen.

De omzet van de schoonmaker en de leverancier van thuishulpen, beide vallend onder Total Care uit Uden, is het afgelopen jaar circa 10 procent gegroeid. "We groeien al tien jaar zo hard", zegt bestuursvoorzitter John van Hoof tegen het FD.

Overnames en prijsverhogingen

Ongeveer de helft van de omzetgroei kwam uit extra werk en overnames. De andere helft werd veroorzaakt door prijsverhogingen, mede doordat hogere lonen in de klanttarieven zijn verwerkt. "De minimumlonen zijn in anderhalf jaar tijd al met 20 procent omhoog gegaan", aldus Van Hoof. Het bedrijf betaalt volgens hem meer dan het wettelijk minimum, maar hogere minimumlonen zetten ook druk op loonschalen daarboven.

Doorberekening loonkosten

Het doorberekenen van die hogere loonkosten heeft nauwelijks klanten gekost, zegt Van Hoof. "Er wordt heel veel begrip voor getoond. Het rendement in onze branche is niet hoog: gemiddeld tussen de 2 en 3 procent. Dat laten we ook zien aan onze klanten. We hebben geen andere keuze dan die kosten door te berekenen."

Bron: FD

Lees meer: