Cao-tekst is klaar

Cao-tekst is klaar

Nadat de leden van Schoonmakend Nederland en de leden van vakbonden CNV en FNV Schoonmaak hebben ingestemd met de nieuwe cao schoonmaak- en glazenwassersbranche, is hard gewerkt aan de vertaling van de gemaakte afspraken naar de cao-tekst. Deze is nu klaar.

De nieuwe cao-tekst is klaar en nu wordt hard gewerkt om hem beschikbaar te maken op alle kanalen. Aangezien branchevereniging Schoonmakend Nederland nu al regelmatig vragen krijgt, vind je op hun website vast een pdf met daarin de cao-tekst: Cao schoonmaak- en glazenwassersbedrijf, juli 2024 tm juni 2026. Om de tekst beter leesbaar te maken, is deze vereenvoudigd. Ook de nummering van de artikelen is gewijzigd.

Cao-app en -boekje

Op dit moment wordt achter de schermen dus nog hard gewerkt om de nieuwe tekst in de cao-app te zetten. Zodra de nieuwe tekst erin staat, laat de branchevereniging dat weten. Ook wordt het cao-boekje klaar gemaakt. Vanaf begin augustus is dit boekje beschikbaar. Je kunt nu al wel je bestelling plaatsen bij de RAS.

Lees meer:

Foutjes in het nieuwe cao-boekje

Foutjes in het nieuwe cao-boekje

In het gedrukte cao-boekje zijn helaas enkele foutjes geslopen. De RAS heeft deze fouten overzichtelijk bij elkaar gezet, met daarbij de juiste informatie.

Hoe zit het met de loyaliteitsbonus?

Hoe zit het met de loyaliteitsbonus?

In januari 2025 wordt de loyaliteitsbonus uitbetaald, zoals afgesproken in de nieuwe cao schoonmaak. Deze krijg je als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Om duidelijk te maken waar je aan moet voldoen en welke situaties kunnen voorkomen, heeft de RAS een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Blog Ronald Bruins: Wie de mensen heeft, heeft de markt 

Blog Ronald Bruins: Wie de mensen heeft, heeft de markt

Groot, klein of middelgroot… Ze worstelen allemaal met dezelfde vraag: kunnen we kosten als gevolg van de cao-verhogingen doorberekenen aan onze klanten? Op basis van de bestaande cao-afspraken stegen de lonen per 30 juni 2024 met 5,5 procent. Maar die stap was al ingecalculeerd, stelde ook Paul Fok, voorzitter van SIEV, tegenover Service Management. De eerstvolgende keer wordt daarmee spannender. Dat is dan 1 januari 2025 met 3 procent. Daarna volgen verhogingen per 1 juli 2025 en 1 januari 2026.

Schoonmaakbedrijven positief over nieuwe cao schoonmaak: "Loon verhogen doe je om de poort open te zetten" 

Schoonmaakbedrijven positief over nieuwe cao schoonmaak: "Loon...

De nieuwe cao schoonmaak- en glazenwassersbranche ligt er en de branche werkt er ondertussen alweer twee maanden onder. Met nieuwe loonsverhogingen, een vastgelegde reiskostenvergoeding en loyaliteitsbonus en nieuwe afspraken over opleidingen en het aantrekkelijk houden van het vak, is het weer even inregelen voor schoonmaakbedrijven. Hoe kijkt de branche aan tegen de nieuwe cao? We vroegen een groot, midden en klein bedrijf om een dwarsdoorsnede van de branche te krijgen.