Nieuw leertraject voor Young FM: kansen inzetten en ontwikkelen

In maart start Facto met een nieuw leertraject voor jonge professionals in facility management. Het programma richt zich op actuele praktijkcases, persoonlijke ontwikkeling en alle benodigde vaardigheden.

Het Young Facility Management Program, is een compact maar intensief leertraject waarin jonge professionals ontdekken waar de kansen in Facility Management liggen en hoe ze deze verder kunnen inzetten en ontwikkelen.

Het programma duurt 4 vrijdagen van 9.00 tot 16.30 uur en start op 11 maart. De modules vinden plaats in Zeist op een mooie locatie met state- of- the- art faciliteiten.

Vakinhoudelijk en persoonlijke ontwikkeling

Je kunt colleges verwachten van onder andere Bob de Wit (hoogleraar Strategisch Management & Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit), Jan Nekkers (directeur Future Consult), Bas Blekkingh (mede-eigenaar van Authentiek Leiderschap BV), Henny van Egmond (directeur/eigenaar van Bureau Yolk), René van der Vlugt (eigenaar WRKPLC), Mike Hoogveld (partner Holland Consulting Group en Startup-mentor bij Nyenrode Business Universiteit) en Désirée van Gorp (hoogleraar International Business aan Nyenrode Business Universiteit). Daarnaast zijn er diverse praktijksprekers uitgenodigd.

Zij geven uitleg over uiteenlopende onderwerpen, zowel vakinhoudelijk als over persoonlijke ontwikkeling. Denk aan het hybride werken, data en Smart Buildings, scenarioplanning, uitbesteden en samenwerking en aan persoonlijk leiderschap. Tijdens het leertraject komen verschillende vragen aan bod, bijvoorbeeld:

  • Hoe kun je jezelf het beste positioneren in jouw organisatie, in jouw team, en ten opzichte van jouw leidinggevende?
  • Welke kennis heb je hiervoor nog nodig?
  • Hoe kun je keuzes maken vanuit jouw prioriteiten?
  • Hoe krijg je dingen voor elkaar zonder (veel) formele invloed? Vol ambitie naar een professionele toekomst.

>>Lees ook: Ontdek welk type uit het DISC-model je bent en geef je carrière een boost

Voor wie is het Young Facility Management Program bedoeld?

Het leertraject richt zich op professionals van 25 tot 35 jaar die al een aantal jaar op academisch of hbo-niveau in facility management of in vastgoed werkzaam zijn. Het helpt ambitieuze jonge professionals om de volgende stap te maken in hun carrière.

Die volgende stap smaakt namelijk naar meer. Maar voor het zover is verwachten werkgevers een goed ontwikkelde visie op facility management en vastgoed in het algemeen en op leiderschapskwaliteiten in het bijzonder.

Lees ook:

> Zo maak je carrière in FM: van alle markten thuis zijn
> ‘Young professional wil geen kantoor op randlocatie’
> 4 Redenen waarom millennials vaker kiezen voor jobhoppen