Waarom CBS in vierkante meters investeert (en juist niet inkrimpt!)

Waarom CBS in vierkante meters investeert (en juist niet inkrimpt!)

Wat zijn de achtergronden van het besluit van het Centraal Bureau voor de Statistiek om juist in vierkante meters te investeren en niet, zoals veel andere organisaties doen of overwegen, vanwege de crisis vierkante meters in te leveren?

Deze vraag staat centraal in de sessie van Nadine Wiskamp,Beleidsadviseur FM bij Centraal Bureau voor de Statistiek en Janneke Zuidhof, Partner bij Synergie tijdens Facility Matters, het kennis- en inspiratiefestival voor Young FM op 14 april a.s. in Rotterdam (De Doelen).

Wiskamp en Zuidhof besteden in hun presentatie aandacht aan de volgende vragen:

 • wat zijn de belangrijkste onderdelen van de huisvestingsstrategie van het CBS?
 • wat zijn de beweegredenen achter de keuze om in vierkante meters uit te breiden?
 • hoe geef je zo'n ontwerpfilosofie vorm? en
 • hoe past het nieuwe hybride werken hierin?

Facility Matters op 14 april, Rotterdam

Het kennis- en inspiratiefestival Facility Matters heeft als doelgroep young professionals met 1 tot 10 jaar werkervaring in FM. Daarnaast zijn afstuderende studenten HBO Facility Management of net afgestudeerden van andere, voor het FM-vak relevante opleidingen, zoals de Hotelschool van harte welkom op dit event.

Op het programma, met als host de energieke presentator, programmamaker en performer Sophie Stravens, staan dit jaar onder meer:

Lees- en kijktip!

Wat een bak energie! (verslag 2e editie Facility Matters)

Lees- en kijktip!

Kennissessies*

 • Duurzaamheid bij gemeente Utrecht, door Sanne van Meegdenburg (Coördinator Inkoop- & Contractmanagement bij Gemeente Utrecht)
 • JustEatTakeAway groeit razendsnel, wat vraagt dat van FM en vastgoed? Door Robins Hulsbos (Global Facilities en Real Estate directeur bij JustEatTakeAway).
 • Hybride werken en de uitdagingen voor FM (ronde tafel o.l.v. Jaap Kloos (Haagse Hogeschool), m.m.v. Maurice Verwer (directeur FM bij PwC) en Ingrid van Rossum (Head of FM bij Nationale Nederlanden)
 • Waarom het CBS in m2 investeert (en juist niet inkrimpt!). Door Nadine Wiskamp (Beleidsadviseur FM bij Centraal Bureau voor de Statistiek) en Janneke Zuidhof (partner bij Synergie).
 • Zo ontwerp je een food- en serviceconcept voor de werkomgeving. Door David Kulen (creative director bij enbiun).
 • Smart buildings: trends, mogelijkheden en valkuilen. Door Rowan de Bruin (Smart Office Advisor bij Mapiq).
 • Een wendbaar facilitair team met de FIT Challenge? Game on!Door Simone van Gent en Lida Waasdorp (beide Facilitair verbinder bij CSU).
 • Het dilemma in de facilitaire duurzaamheidstransitie. Heb jij de oplossing? Door Fanny Nagelmaeker (consultant bij VFM) en Coen Neirinckx (young professional bij VFM).


Netwerken

Natuurlijk is er, onder meer op het inspiratie en ontmoetingsplein, volop gelegenheid om in gesprek te komen met bedrijven (dienstverleners, adviesbureaus e.d.) en met andere young professionals.

Meer weten over Facility Matters?

>> Bezoek dan de speciale website over Facility Matters.