CSU en Compass Group uitgeroepen tot 'Top Employer Nederland'

CSU en Compass Group uitgeroepen tot 'Top Employer Nederland'

Twee organisaties uit de schoonmaakberanche mogen zich dit jaar 'Top Employer Nederland' noemen. CSU ontvangt de titel voor de zevende keer op rij. Compass Group krijgt dit jaar ook de eervolle erkenning van het Top Employer Institute. Organisaties die zijn gecertificeerd als Top Employer zetten zich ervoor in om via een vooruitstrevend HR-beleid dat mensen centraal stelt, de allerbeste werkomgeving te bieden aan hun medewerkers.Volg Service Management op LinkedIn:

“Om te worden erkend als Top Employer moet een organisatie bewijzen dat de uitvoering van haar personeelsstrategieën de werkomgeving van haar medewerkers verrijkt”, legt de CEO van Top Employers Institute, David Plink, uit. “Gecertificeerde deelnemers zijn een lichtend voorbeeld van echte inspanning voor het HR-beleid; ze zetten zich voortdurend in voor het versterken van hun medewerkers om zo een betere werkomgeving te realiseren.”


LEES OOK: Gastvrijheid begint intern, ook in de schoonmaak!


Werknemers verdienen fijne werkplek

Jaques de Hulster, HR Directeur Compass Group Nederland, over de erkenning: “Doordat al onze medewerkers een passie voor een superieure service delen, kunnen we succesvol zijn als organisatie. Onze medewerkers verdienen dan ook een geweldige werkplek en we vinden het vanzelfsprekend dat we ons continue blijven inzetten om ons personeelsbeleid te verbeteren.”

Schoonmaken blijft mensenwerk

John van Hoof, Voorzitter Raad van Bestuur bij CSU, zegt:  “Goed werkgeverschap heeft onze voortdurende aandacht, zeker gezien de huidige arbeidsmarktkrapte in de schoonmaakbranche. We krijgen dit certificaat niet cadeau. Ook al rukken innovaties in onze sector snel op; schoonmaakwerk blijft mensenwerk. Het gaat om de combinatie tussen ‘high tech’ en ‘high touch’; alleen met de beste mensen kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening waarborgen. Daarom blijven we onverminderd inzetten op de verdere ontwikkeling van ons brede HR-beleid. Dit doen we onder andere op de gebieden duurzame inzetbaarheid, talentmanagement, employee benefits, organisatiecultuur en onboarding. Dat zorgt aantoonbaar voor gezonde, vakkundige schoonmaakmedewerkers die met plezier en trots op meer dan 11.000 locaties in Nederland in het CSU-groen zichtbaar zijn.”

Werkgeluk is samenspel

Rondom duurzame inzetbaarheid ontwikkelde CSU verschillende programma’s, legt directeur HR Marco Gramser uit. “Fris in je werk’ is een programma van activiteiten, gericht op het verhogen van werkgeluk, het bieden van kansen voor talentontwikkeling en het verlagen van ziekteverzuim, waarvan alle ruim 16.000 collega’s gebruik kunnen maken. We bieden onze medewerkers professionele support, zodat ze financieel, fysiek en psychisch gezond blijven. Daarnaast is CSU de grootste basisvakopleider van Nederland in de schoonmaaksector. We zorgen voor gemotiveerde schoonmakers die zich welkom voelen, wat hun achtergrond ook is, en bovendien volop doorgroeimogelijkheden in onze organisatie hebben. Met onze opdrachtgevers hebben we het vaak over ‘de gelukkige schoonmaker’. Het creëren van werkgeluk is een samenspel waarin wij als organisatie graag onze rol pakken en onze samenwerkingspartners en opdrachtgevers stimuleren met ons mee te doen.”


LEES OOK: Schoonmaaktrends 2020: Tijd en aandacht zorgen voor binding en toegevoegde waarde


CSU helpt klanten met strategisch advies: "echt helpen bij vraagstukken"

CSU helpt klanten met strategisch advies: "echt helpen bij...

Als grote facilitaire dienstverlener krijgt CSU geregeld klantvragen over maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de noodzaak tot verduurzaming, robotisering, datagedreven dienstverlening of inzet van (schaarse) medewerkers. Om beter en sneller te kunnen inspelen op dit soort strategische issues, heeft de organisatie besloten een nieuwe afdeling op te zetten: CSU Facilitair Advies. Smart Workplace vroeg Carola Put, manager CSU Facilitair Advies, naar de aanleiding en de plannen.

Blog Bert van Boggelen: Jullie werknemers, onze schoonmakers

Blog Bert van Boggelen: Jullie werknemers, onze schoonmakers

Als voorzitter van de Code Schoonmaak kom ik geregeld zaken tegen in samenwerkingen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers waar ik van ga fronsen. Onze overtuiging als code is dat we ingeleend personeel zoveel mogelijk dienen te behandelen als het eigen personeel. Zo zijn we groot fan van opdrachtgevers die schoonmakers ook een kerstpakket geven, uitnodigen voor het bedrijfsfeest, samen te lunchen en regelmatig gewoon een goed gesprek te voeren. Echter ontbreekt deze werkwijze nog wel eens in de praktijk.

Hoe voer je een goed jaargesprek met je medewerkers?

Hoe voer je een goed jaargesprek met je medewerkers?

Waarom voer je een jaargesprek? Wat bespreek je in een jaargesprek? Hoe leg je een jaargesprek vast? Op deze en andere vragen van werkgevers en leidinggevenden geeft Schoonmakend Nederland antwoorden.

Directie en management EW draait weer dag mee op de werkvloer

Directie en management EW draait weer dag mee op de werkvloer

Ieder jaar werken de leden van het directie- en managementteam van EW Facility Services een dag mee met de schoonmaakcollega's. Dit jaar sluiten voor het eerst ook afdelingsmanagers aan bij dit initiatief. Samenwerken, wederzijds leren en plezier staan centraal tijdens deze dag.