Coronaproof Cleaning: waar moet je op letten?

Coronaproof Cleaning: waar moet je op letten?

Als de uitbraak van het coronavirus ons van iets bewust heeft gemaakt, dan is het wel van hygiëne en het belang daarvan. Maar welke methodes moeten er gebruikt worden om echt hygiënisch schoon te maken?

We zien bijvoorbeeld dat bepaalde werkzaamheden hun doel voorbij schieten. Denk aan het desinfecteren van kantoorpanden aan het begin van de coronacrisis. Kantoorpanden die op dat moment veelal leegstonden in verband met thuiswerkende medewerkers. Desinfecteren ter vervanging van schoonmaken is een andere ‘foute’ methode die we voorbij zien komen. Reinigen is het verwijderen van zichtbaar vuil en onzichtbaar organisch materiaal om te voorkomen dat micro-organismen zich kunnen handhaven, vermeerderen en verspreiden. Wie niet eerst schoonmaakt, maar meteen desinfectiemiddel gebruikt en denkt dat het desinfecteert, komt bedrogen uit.

Hoe moet het dan wel?

Maar hoe moet het dan wel? In een nieuw digimagazine brengen we je op de hoogte. Met onder andere artikelen van College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), Vereniging Schoonmaak Research en NVZ. Daarnaast vind je een productoverzicht met geregistreerde producten die voldoen aan de gestelde eisen.