Nederlanders wassen hun handen minst vaak na toiletbezoek

Nederlanders wassen hun handen minst vaak na toiletbezoek

WIN / Gallup International, een wereldwijde vereniging van marktonderzoekbureaus, heeft onderzoek uitgevoerd naar de gewoonten van handen wassen in 63 landen. Aan de deelnemers werd gevraagd of ze hun handen automatisch wassen met water en zeep nadat ze naar het toilet zijn gegaan (waarvan is aangetoond dat ze het risico op besmettelijke ziekten verminderen, vooral bij kinderen).Volg Service Management op LinkedIn:

Gewone zeep verwijdert 82 % van de gevaarlijke bacteriën

De enquête vroeg mensen niet alleen of ze hun handen met water wasten, maar ook of ze altijd zeep gebruiken. Een recent onderzoek door onderzoekers van de London School of Hygiene and Tropical Medicine toonde aan dat het gebruik van gewone (niet-antibacteriële) zeep in ongeveer 82% van de gevallen gevaarlijke bacteriën volledig verwijdert, terwijl alleen wassen met water ze in slechts ongeveer 48% van de gevallen verwijdert.


LEES OOK: Handen wassen heeft meer positieve effecten dan alleen een betere gezondheid


Nederland is slechtste jongetje van de klas

Opmerkelijk is dat Nederland het slechtste jongetje van de klas is. Met een zeer magere score van 50 procent van de ondervraagden die na het toiletgebruik hun handen met water en zeep wast, komt ons land diep in het rood, zo is op de kaart te zien. Landen zoals Turkije (94%) en Bosnië en Herzegovina (96%) doen het aanzienlijk beter. Naast Nederland scoren ook Italië (57%), België (60%) en Spanje (61%) matig.

Luistertip: podcast over schoonmaken in het ISS

Luistertip: podcast over schoonmaken in het ISS

In de BNR Podcast Kuipers en de Kosmos kwam het gesprek op aardse zaken, zoals de schoonmaak in ruimtestation ISS. Als astronaut moet je in verband met veiligheid, voortdurend de lucht aan boord controleren. "Dat is een kwestie van schoonmaken, onderhoud plegen en de waterkwaliteit monitoren", zegt astronaut André Kuipers in de podcast.

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet perceptie toiletpapier veranderen"

Leroy Ranglek en Joseph Nickisch richten Bamboi op: "Bamboe moet...

Duurzaam toiletpapier, gemaakt van 100 procent bamboe: Bamboi wil dat dit het 'nieuwe normaal' wordt. Begin dit jaar werd het bedrijf van Leroy Ranglek en Joseph Nickisch uitgeroepen tot winnaar van de CSU Smart Solution of the Year-award. "Als je vanuit je basisbehoeftes al de juiste en duurzame keuze maakt, ga je daar in de rest van je leven ook op letten."

Tork: 'Hygiëne op kantoor zorgt voor tevreden medewerkers'

Tork: 'Hygiëne op kantoor zorgt voor tevreden medewerkers'

Een schone werkomgeving draagt bij aan de tevredenheid van medewerkers. Een frisse en nette werkplek is aangenaam voor iedereen, maar het kan een uitdaging zijn om deze altijd vlekkeloos te houden, vooral met beperkte tijd of middelen. Tork, onderdeel van Essity, biedt duurzame en efficiënte oplossingen om het schoonmaakproces te vereenvoudigen.

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes 

44 procent voelt zich angstig bij gebruik openbare sanitaire ruimtes

Uit internationaal onderzoek van Tork (Verenigde Staten, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland) blijkt dat bijna de helft van de respondenten (44 procent) zich angstig voelt bij het gebruik van openbare sanitaire ruimtes. Zij voelen zich niet veilig en nemen minder graag deel aan sociale activiteiten in het openbaar om openbare sanitaire ruimtes te vermijden.