Nederlanders wassen hun handen minst vaak na toiletbezoek

Nederlanders wassen hun handen minst vaak na toiletbezoek

WIN / Gallup International, een wereldwijde vereniging van marktonderzoekbureaus, heeft onderzoek uitgevoerd naar de gewoonten van handen wassen in 63 landen. Aan de deelnemers werd gevraagd of ze hun handen automatisch wassen met water en zeep nadat ze naar het toilet zijn gegaan (waarvan is aangetoond dat ze het risico op besmettelijke ziekten verminderen, vooral bij kinderen).Volg Service Management op LinkedIn:

Gewone zeep verwijdert 82 % van de gevaarlijke bacteriën

De enquête vroeg mensen niet alleen of ze hun handen met water wasten, maar ook of ze altijd zeep gebruiken. Een recent onderzoek door onderzoekers van de London School of Hygiene and Tropical Medicine toonde aan dat het gebruik van gewone (niet-antibacteriële) zeep in ongeveer 82% van de gevallen gevaarlijke bacteriën volledig verwijdert, terwijl alleen wassen met water ze in slechts ongeveer 48% van de gevallen verwijdert.


LEES OOK: Handen wassen heeft meer positieve effecten dan alleen een betere gezondheid


Nederland is slechtste jongetje van de klas

Opmerkelijk is dat Nederland het slechtste jongetje van de klas is. Met een zeer magere score van 50 procent van de ondervraagden die na het toiletgebruik hun handen met water en zeep wast, komt ons land diep in het rood, zo is op de kaart te zien. Landen zoals Turkije (94%) en Bosnië en Herzegovina (96%) doen het aanzienlijk beter. Naast Nederland scoren ook Italië (57%), België (60%) en Spanje (61%) matig.