i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

i-team en Avular starten joint venture i-botics voor schoonmaakcobots

i-team en Avular presenteren hun nieuwe Joint Venture: i-botics B.V., gevestigd in 's werelds slimste regio, Brainport Eindhoven. Samen willen zij de industriële schoonmaakmarkt veroveren door innovatieve cobot-oplossingen in de markt te zetten.

Op de Interclean 2022 zetten i-team Global en Avular, beide in Eindhoven gevestigd, de volgende stap in hun samenwerking. Om hun partnership verder te versterken, richten ze de Joint Venture i-botics B.V. op.

Cobotic-65

De eerste mijlpaal is de release van de cobotic-65: "Een volledig autonome cobotische schrob- en zuigmachine", aldus de makers. "De cobotic-65 is op dit moment al operationeel in verschillende landen en is klaar om in grote aantallen de markt op te gaan."

Cobot creëert focus voor schoonmaker

i-team neemt haar inzicht in de schoonmaakbranche mee in het partnership. "Om voor de perfecte afstemming te zorgen tussen wat de schoonmaker nodig heeft en wat hun cobots verzorgen", aldus de Eindhovense machinebouwer. "i-team’s visie van cobots is erop gericht om focus te creëren voor de schoonmaker, zodat hij doet wat hij het beste kan: zijn getrainde, menselijke oog gebruiken. Een cobot is ontworpen om samen te werken met de mens, anders dan een robot. De schoonmakers kunnen dan werken aan complexe en gedetailleerde taken, terwijl de cobot de repetitieve taken voor haar rekening neemt."

Avular neem haar kennis mee over complexe sensoriek, geavanceerde regeltechniek en efficiëntie rekenmethodes om zo veilige, betrouwbare en snelle autonome operatie van de schoonmaakmachines te kunnen garanderen.

Grote verandering in de schoonmaak

Yuri Steinbuch (Chief Business Officer bij Avular): “i-team is voor ons als snel bewegende technologiepartner de ideale match, met hun focus op innovatie en het nieuwste van het nieuwste in de schoonmaakindustrie. Onze gebundelde krachten kunnen een grote verandering verzorgen in de professionele schoonmaakindustrie.”

i-team en Avular delen een gezamenlijke visie voor de toekomst van autonoom schoonmaken. “Samen zijn we beter", concludeert Frank van de Ven (Chief Executive Office van i-team).

Alles over Interclean Amsterdam 2022

Meer weten over de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld? Hier lees je alles over Interclean Amsterdam 2022>>