Leden CNV akkoord met cao schoonmaak

Leden CNV akkoord met cao schoonmaak

De leden van vakbond CNV Schoonmaak hebben met een grote meerderheid ingestemd met het (link: https://servicemanagement.nl/sector/er-ligt-een-cao-in-de-schoonmaaksector-met-3-4-procent-loonverhoging-op-1-april text: principeakkoord) over de nieuwe cao schoonmaak- en glazenwassersbranche. Eerder stemden de leden van werkgeversvereniging Schoonmakend Nederland ook al in met de nieuwe cao. Nu is het alleen nog wachten op de leden van FNV Schoongenoeg.

Maar liefst 85 procent van de leden van CNV Schoonmaak stemde in met de nieuwe cao, laat de vakbond weten op haar website.

De leden die tégen de nieuwe cao zijn, hebben volgens de vakbond vooral moeite met de verhoging van het loon (dat is te laag) of vinden dat er te weinig is voor hun situatie, bijvoorbeeld geen reiskosten terwijl men wel ver moet rijden.

Veel positieve reacties

Tussen de reacties waren veel positieve berichten van leden, aldus CNV. Jan Kampherbeek, cao-onderhandelaar namens de vakbond, zegt: "Veel mensen zijn blij met het akkoord. Naast de loonsverhoging gaat het dan ook om alle verschillende mogelijkheden om je (bij) te scholen. Zowel voor werk binnen de schoonmaakbranche als buiten de schoonmaakbranche."

Veel mensen zijn blij met het akkoord.

Hij vervolgt: "Een cao afsluiten is echter het begin. Nu begint de uitvoering van de afspraken. Daar komt steeds meer informatie over, bijvoorbeeld over hoe de regelingen voor (gedeeltelijk) eerder stoppen met werken precies gaat werken. of welke onderzoeken er gehouden worden etc."

En nu?

De leden van CNV en Schoonmakend Nederland hebben beiden ingestemd met de nieuwe cao. Nu is het alleen nog wachten op het groene licht vanuit vakbond FNV. Zodra ook zij akkoord zijn, kan de nieuwe cao schoonmaak algemeen verbindend verklaard worden. Dan is de cao definitief.