Alpheios doet mee aan Green Friday

Alpheios doet mee aan Green Friday

Het Amerikaanse fenomeen Black Friday is inmiddels ook in Nederland ingeburgerd. Op de laatst vrijdag van november lokken veel bedrijven met hoge kortingen klanten naar hun (online) winkel en verleiden ze tot het doen van (impuls)aankopen. Maar er is ook een tegengeluid: Green Friday. Schoonmaakorganisatie Alpheios ondersteunt dit duurzame initiatief van harte.

Vooral in Amerika zorgt Black Friday voor grote drukte in de winkels; inwoners zien deze dag als hét startmoment voor het doen van kerstaankopen. En daar spelen ondernemers weer handig op in met allerlei acties en hoge kortingen. Dit werkt impulsaankopen en overconsumptie in de hand; iets wat niet milieubewust is. Steeds meer bedrijven willen niet meegaan in de hype van Black Friday en kiezen ervoor om op dezelfde dag, op Green Friday, juist iets terug te geven aan de aarde. Namelijk bomen.


Bomen planten

Schoonmaakorganisatie Alpheios heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en haakt dan ook vol overtuiging in op Green Friday. Voor elke order in haar webshop op vrijdag 25 november plant het bedrijf daarom een boom in het Green Friday Forest. De voorwaarden vind je op de website van Alpheios en op de website van Green Friday.