Datagebruik en reinigingsmiddelen: Spectro zet volgende stap

Datagebruik en reinigingsmiddelen: Spectro zet volgende stap

Spectro lanceert nu officieel het Internet of Spectro. "Met dit concept zetten we de volgende stap als het gaat om effectieve en efficiënte inzet van datagebruik in reinigingsmiddelen", aldus de fabrikant. Het afgelopen jaar zijn er al verschillende pilots mee gedraaid.

Spectro installeert bij gebruikers een speciale Internet Module die kan communiceren met alle doseerapparatuur en sensoren van het bedrijf. “Deze data worden continue doorgespeeld naar onze server, waar wij deze verder kunnen analyseren en waar nodig bewerken”, luidt de uitleg van Spectro.

Nooit zonder reinigingsmiddel

De eerste praktische toepassing hiervan is het monitoren van grote verpakkingen zoals IBC’s en MiBC’s in de Car- & Truckwash en de voedingsmiddelenindustrie. “Hier kunnen we tot op de minuut aflezen wanneer de klant het bestelmoment bereikt, waarna er automatisch een nieuw product wordt opgestuurd. Daarnaast krijgen gebruikers standaard een melding wanneer iets helemaal op is. Zo hoeft een klant dus nooit meer zonder product te zitten.”

De Internet Modules, sensoren en doseerapparatuur worden zowel ontwikkeld als geproduceerd door Spectro zelf. Alles wordt geïnstalleerd door het nieuwe, CO2-neutrale Spectro Technical Service Team.

Vernieuwde app

Als onderdeel van het Internet of Spectro, lanceert het bedrijf ook haar vernieuwde app. De Ecodos app is namelijk getransformeerd naar de  Spectro App, die meer functionaliteiten met zich meebrengt. Zo kunnen gebruikers installaties via de Technical Service aanvragen, werkrapporten genereren, en zullen in de nabije toekomst ook notificaties verschijnen wanneer een product (bijna) op is en bijgevuld moet worden.

Lees ook: