TranZero en Wecovi presenteren samen Wecoline Bubbleflush

TranZero en Wecovi presenteren samen Wecoline Bubbleflush

TranZero en Wecovi slaan de handen ineen en brengen gezamenlijk de Wecoline Bubbleflush op de Nederlandse markt. Dat is een ultrasone toiletreiniger, waardoor er geen chemie meer nodig is voor het schoonmaken van wc's. De eerste zaadjes voor deze samenwerking werden gepland in het voorjaar van 2021. Nu is de deal geformaliseerd.

“We streven naar professioneel reinigen zonder gebruik van chemie", zegt Derik Landman, commercieel directeur bij Wecovi, over het partnership. "Dat was al in veel situaties mogelijk, maar de toiletpot was hierin nog een uitzondering. In het idee om met de gepatenteerde ultrasone techniek een toilet schoon te maken, zien wij veel kansen.”

Dennis Luiten, productontwikkelaar van BubbleFlush, voegt daaraan toe: “We waren op zoek naar een partner met een netwerk in en kennis van de professionele schoonmaakbranche. Door het
marktgericht denken waren we in staat om een vertaalslag te maken van een idee naar een product waarmee iedere schoonmaakmedewerker kan werken.”

De Wecoline BubbleFlush in een toiletpot
De Wecoline BubbleFlush

Geen reinigingsmiddelen meer

De Wecoline BubbleFlush is ‘s werelds eerste actieve toiletreinigingssysteem dat toiletten reinigt zonder het gebruik van reinigingsmiddelen. Het gepatenteerde product, dat in 2021 de CSU Innovatie Award won, werkt namelijk met ultrasone trillingen. Deze trillingen creëren kleine krachtige luchtbellen in het water die uiteindelijk met kracht imploderen om zo kalk en aangehecht vuil in een handomdraai te verwijderen.

Voor het schoonmaken van een toilet houdt de schoonmaakmedewerker het apparaat in de toiletpot zonder dat er fysieke kracht voor nodig is. Er hoeven dus geen reinigingsmiddelen meer gebruikt te worden. Volgens de ontwikkelaars is dat goed voor een jaarlijkse besparing van 1,5 liter chemie per wc-pot. Daardoor vermindert ook het gebruik van plastic verpakkingsmiddelen, afval en transport.

Interclean

Op de schoonmaakvakbeurs Interclean wordt de Wecoline BubbleFlush voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd. Vanaf dan is het apparaat ook te koop.