Zo werkt Numatic aan duurzaamheid

Zo werkt Numatic aan duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Numatic hoog in het vaandel. Hoe is dit terug te zien in (de ontwikkeling van) hun machines en producten en hun eigen bedrijfsvoering?

Lang zal hij leven

Alle Numatic-schoonmaakoplossingen worden ontwikkeld en geproduceerd volgens het principe van hun duurzaamheidspiramide. Bovenin staat het belangrijkste aspect: de levensduur. Hoe langer een product meegaat, hoe duurzamer. Daarom bouwt Numatic zijn producten om lang mee te gaan. Dat blijkt ook uit de onafhankelijke beoordeling als meest betrouwbare stofzuigermerk in het Verenigd Koninkrijk.

Duurzaamheidspiramide

De tweede trede betreft efficiëntie. Numatic zorgt ervoor dat zijn producten voor iedereen zeer efficiënt in gebruik zijn, met gebruik van zo min mogelijk stroom, chemie en water. Een mooi voorbeeld hiervan is de waterbesparende 244NX.
Serviceability, of onderhoudsgemak, is ook een belangrijk aspect. Goed onderhoud verlengt immers de levensduur van machines en daarnaast: repareren is duurzamer dan weggooien. De producten van Numatic zijn ontworpen om gemakkelijk en economisch te onderhouden tijdens hun hele levensduur. Dat betekent onder meer dat zij altijd vervangende onderdelen kunnen leveren voor elk product dat ze ooit hebben gemaakt.

'Onze filosofie: hoe langer een product meegaat, hoe duurzamer'

Geen stortafval

Uiteindelijk bereikt elk product het einde van z'n levensduur. Op dat moment zijn recycling en afval belangrijk, de twee laatste treden van de duurzaamheidspiramide. Ten eerste streeft Numatic ernaar producten te ontwikkelen van hoogwaardig gerecycled materiaal. Zo wordt het gehele werkwagen- en hotelwagenassortiment sinds kort geproduceerd van de hoogste kwaliteit gerecycled kunststof door middel van de milieuvriendelijke ReFlo-technologie*. Al vanaf het eerste ontwerp vervaardigen zij hun producten op zo'n manier dat ze aan het einde van de levensduur gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Numatic heeft hard gewerkt om hun aandeel stortafval terug te brengen naar nul. Met als resultaat dat ze de Zero-waste-to-landfill-doelstelling al in 2017 bereikten.

Werkwagens ReFlo-technologie

Duurzaam stofzuigen met ERP180

Een prachtig voorbeeld van hoe al deze duurzaamheidsinitiatieven samenkomen in een product, is de ERP180. De nieuwe 420 watt motor van deze stofzuiger is de meest efficiënte ooit gemaakt. Niet alleen levert deze uitstekende prestaties, maar hij verbruikt ook nog eens 30% minder energie. Daarnaast wordt de stofzuiger door de innovatieve ReFlo-technologie op duurzame wijze gefabriceerd uit tot 75% gerecycled kunststof van de hoogste kwaliteit. Daardoor is ‘ie oersterk!

Kortom: een lange levensduur door het sterke materiaal, duurzaam gefabriceerd én een lager stroomverbruik.


Zonnepanelen en laadpalen

Ook hun eigen bedrijfsvoering en het kantoor moesten eraan geloven en ondergingen in 2021 een flinke verduurzamingsslag. Sinds eind mei liggen er 330 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Daarmee zijn zij zelfvoorzienend in hun stroombehoefte.

Daarnaast hebben ze vijf elektrische en één hybride auto aan hun wagenpark toegevoegd. Die kunnen worden opgeladen aan de vier gloednieuwe laadpalen op hun parkeerterrein, waar uiteraard ook gasten gebruik van kunnen maken. De komende tijd vervangen ze -waar mogelijk- de benzineauto’s waarvan de leasetermijn afloopt door elektrische auto’s.

Dit artikel is gesponsord door Numatic International