CSU komt met rekentool om financiële gezondheid medewerkers te vergroten

CSU komt met rekentool om financiële gezondheid medewerkers te vergroten

Helaas hebben ook medewerkers in de schoonmaak ermee te maken: financiële zorgen en problemen. Schoonmaakbedrijf CSU zet nu de volgende stap om de financiële gezondheid van haar werknemers te verbeteren. Dat doen ze met de introductie van de rekentool Nibud-WerkUrenBerekenaar.

Met de rekentool kunnen alle medewerkers van het bedrijf simpel zelf uitrekenen of het loont om meer te gaan werken. CSU werkt hiervoor samen met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Angst en onzekerheid wegnemen

De financiële zorgen die medewerkers hebben is niet de enige aanleiding voor het introduceren van de nieuwe tool. Het schoonmaakbedrijf ziet ook in de praktijk gebeuren dat medewerkers vaak bereid zijn meer uren te werken, maar bang zijn dat dit gevolgen heeft voor hun nettoloon. Doordat ze toeslagen kunnen kwijtraken, kan meer werken betekenen dat ze onderaan de streep minder loon overhouden. De rekentool neemt deze onzekerheid weg. Medewerkers kunnen berekenen hoeveel ze uitbetaald krijgen als ze meer uren per week gaan werken en ze kunnen zien wat de invloed hiervan is op het gezamenlijk inkomen en toeslagen.

“We merken in de praktijk dat veel medewerkers meer willen werken, maar terughoudend zijn omdat ze niet weten wat dit voor gevolgen heeft voor hun nettoloon en toeslagen”, zegt John van Hoof, Voorzitter Raad van Bestuur van CSU. “Met deze rekentool kunnen medewerkers zelf eenvoudig berekenen wat het effect is van een eventuele wijziging van hun werkuren. Dit helpt hen om een weloverwogen keuze te maken voor hun financiële situatie.” Zeker met de huidige arbeidsmarktkrapte hoopt CSU medewerkers hiermee te helpen naar meer uren werken.

Geïnformeerde beslissingen maken

"De samenwerking tussen CSU en het Nibud is een belangrijke stap richting het vergroten van de financiële bewustwording van Nederlanders”, zegt Arjan Vliegenhart, directeur bij het Nibud. “Met deze rekentool krijgen de medewerkers van CSU een beter inzicht in de financiële impact van hun keuzes, waardoor ze goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen voor een betere financiële gezondheid. De online rekentool is niet alleen baanbrekend in de schoonmaaksector, maar draagt ook bij aan het verbeteren van de financiële positie van medewerkers in Nederland."

Budgetcoach

CSU is met de lancering van de tool de eerste in de schoonmaakbranche die haar medewerkers op deze manier bedient. Ook heeft het schoonmaakbedrijf de tool laten aanpassen aan de cao. Mochten werknemers verder nog hulp nodig hebben bij hun financiële situatie of het invullen van de tool, dan kunnen ze ook altijd nog terecht bij Budgetcoach Groep. Zij hebben al langer een samenwerking met CSU om medewerkers die daar behoefte aan hebben te helpen.

Lees ook: