Bennie is dol op zijn werk: trappenhuizen schoonmaken

Bennie is dol op zijn werk: trappenhuizen schoonmaken

Keus Schoonmaak laat in de rubriek Werkplek van het grote publiek kennismaken met de mensen die zich dag in, dag uit inzetten voor het schoonmaakbedrijf. Zo vertelt Bennie over zijn werk als specialistisch schoonmaker bij Keus, Gert over hoe het is om rayonleider te zijn en Mariëlle over het belang van een gezonde werkomgeving.

Bennie Noordeloos werkt sinds 2010 bij Keus als medewerker specialistische schoonmaak. Zijn hoofdtaak is het schoonhouden van diverse trappenhuizen. Dat betekent vroeg uit de veren gaan: rond half zes begint hij met het schoonmaken. De ene dag gaat het om drie objecten, de andere dag meer. En in de avonduren helpt hij zijn vrouw met schoonmaakwerk. Hij is dol op zijn werk. “De klanten waarderen mij zeer en laten dit ook merken. Ik zou dus niks anders willen.”

Gert Kel is rayonleider reguliere schoonmaak in de regio Twente. Hij is al ruim dertig jaar werkzaam in de schoonmaakbranche. Zijn takenpakket is veelzijdig; van het inplannen van personeel het bijhouden van ziek- en herstelmeldingen van medewerkers tot het maken van offertes en het bezoeken van de klanten. Hij doet regelmatig kwaliteitsinspecties. “Uiteindelijk zijn wij er om de kwaliteit van de schoonmaak te borgen bij de klant.” Hij steekt veel tijd in de medewerkers en vindt werkgeluk belangrijk. “Iedereen heeft zijn eigen goede capaciteiten. Blijf op elkaar letten. Blijf praten en zoek op tijd hulp indien nodig.”

Mariëlle Huiskamp is medewerker verzuim en vitaliteit. Zij houdt zich bezig met het welzijn en de gezondheid van de collega’s binnen het bedrijf. Ze is de schakel tussen de medewerkers, Arbo dienst, instanties en leidinggevenden. “Ik probeer altijd van verschillende kanten iets te bekijken, om dan een helder beeld te krijgen. Er neutraal in te gaan en te blijven kijken naar het positieve en wat er wel kan. Het is belangrijk dat je goed in je vel zit en werk doet wat je leuk vind. Waar je gelukkig van wordt, zo houd je het ook vol op de momenten dat er werkzaamheden of momenten zijn die minder leuk zijn.”

Lees ook: