Medewerkers van Alpheios planten bomen tijdens Green Friday

Medewerkers van Alpheios planten bomen tijdens Green Friday

Alpheios heeft evenals vorig jaar Black Friday zich letterlijk ingezet voor Green Friday. Stichting Trees for All hield voor de vijfde maal deze campagne, om zo een tegengeluid te laten horen op het jaarlijkse koopfestijn. Dat kan op veel manieren, onder andere door op die dag een boom te planten in het Green Friday Forest.

Namens Alpheios hebben Pieter, Maaike en Milou vrijdag 24 november hard gewerkt in het Green FridayForest. Trees for All had in de buurt van Amsterdam een plek uitgekozen om een nieuw bos aan te leggen. Samen met tientallen andere vrijwilligers zijn er duizenden bomen geplant. Ook het drietal van Alpheios stond met de schoenen in de modder om bomen te planten.

Ruim 250 bedrijven hebben dit jaar aan Trees for All laten weten geen Black Friday deals aan te bieden en op 24 november juist iets terug te willen doen voor de aarde. De stichting laat weten dat de diversiteit in bedrijven groot is, van grote bedrijven tot onderwijsinstellingen en veel kleine mkb-bedrijven. Veel van de aangesloten bedrijven hebben bomen gedoneerd voor het Green Friday Forest in recreatiegebied het Twiske, ten noorden van Amsterdam. Het Twiske is een beschermd Natura 2000 gebied, waar elk jaar duizenden watervogels overwinteren. Dankzij de actie komen er ruim 7000 inheemse boomsoorten bij die de bestaande stukken bos met elkaar verbinden. Een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in het gebied. In november 2022 plantte Trees for All een Green Friday Forest in Brabant.

Lees ook: