Schoonmaakster Eslam Rafat: Hago Zorg ziet je ook als mens

Schoonmaakster Eslam Rafat: Hago Zorg ziet je ook als mens

Verhuizen naar een onbekend land, zodat je bij je grote liefde kunt zijn. Dat is romantisch, maar ook een grote stap, als je daar verder niemand kent en de taal niet spreekt. Schoonmaakmedewerker Eslam Rafat weet hier alles van. Inmiddels voelt zij zich thuis in Nederland, mede dankzij haar werkgever Hago Zorg.

De vonk sloeg over in Caïro, waar de man van Rafat op vakantie was. Ook hij komt oorspronkelijk uit Egypte, maar woonde al in Nederland. Zij volgde haar hart en verhuisde enige tijd later voor de liefde naar Nederland. Ze hebben hier geen familie en dat is soms lastig. Rafat is daarom extra blij met de steun van collega’s. “Mijn leidinggevenden zeggen: je bent niet alleen. En zo voel ik dat ook. Ik ben hier welkom.”

Hago Zorg is partner van stichting Nieuwe Nederlanders en heet statushouders van harte welkom. Rafat is blij met haar werk. Ze werkt alweer acht jaar op de Acute Opname Afdeling in het LUMC. Ze probeert patiënten wat op te vrolijken, “want vaak zijn ze verdrietig en bang.” De schoonmaakster weet hoe ingrijpend het kan zijn als je in het ziekenhuis moet liggen. Haar man heeft een hartoperatie gehad en hij heeft met corona in coma gelegen. Ze kijkt dankbaar terug op de steun die ze destijds vanuit haar werk kreeg. “Het was geen probleem als ik soms iets korter werkte. Ze zeiden: je bent niet alleen. Zo voel ik dat nu ook. Zij zien me als werknemer, maar ook als mens. Dat is echt niet bij elke werkgever zo.”

Lees ook: