Schoonmakers van Asito zijn blij met de hulp van robot André

Schoonmakers van Asito zijn blij met de hulp van robot André

In het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUMC, is een bijzondere schoonmaakhulp aan het werk: schrobrobot André. Asito heeft de robot aangeschaft om de ruimtes efficiënter en gemakkelijker schoon te maken en te houden. Wat ook fijn is, is dat de robot het werk van de schoonmaakmedewerkers verlicht.

Begin dit jaar heeft Asito de schrobrobot, de schrobber 50 van Gausium, geïntroduceerd op de werkvloer in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, locatie VUMC. Binnenkort komt daar een stofzuigrobot bij. Facility Trade Group, waar Asito samenwerkingsverbanden mee heeft voor verschillende bedrijven, heeft uitleg gegeven over de werking van de robots. Heavenly Tang, Projectleider van Asito bij VUMC: “De samenwerking verloopt uitstekend. De medewerker wordt betrokken en staat centraal, en dat vind ik erg prettig. Als er zich problemen voordoen of als er iets onduidelijk is, wordt dit snel opgelost.”

Tang geeft aan dat iedereen enthousiast is over de inzet van de schrobrobot. “We krijgen veel positieve reacties over André.” Wat wel bijzonder is, is dat de robot is aangekleed in een schoonmaakjasje. Ze vertelt: “We hebben een design gekozen om de machine te laten personaliseren, en Facility Trade Group heeft de robot bij ons opgehaald en alles geregeld, waarna we hem ‘gepimpt’ terugkregen.” De mogelijkheid om de robot te kunnen personaliseren wordt gezien als een groot pluspunt. De projectleider vervolgt: “De medewerkers zijn blij met de robot, en ze geven aan dat deze echt tijd bespaart en helpt.” Dit was grotendeels de drijfveer achter de aanschaf van de robot.

Innovatief

Anneloes Klijn, Unit Manager Schoonmaak bij het UMC, vult aan: “Het is echt leuk om in het ziekenhuis iets innovatiefs te hebben, omdat we dat altijd graag willen, maar in de praktijk kan het soms lastig zijn om te implementeren. Iedereen vindt het leuk om de robot aan het werk te zien, en hij doet gewoon wat hij moet doen.”

Lees ook: