Ronald Goedmakers verlaat Board of Directors Vebego

Ronald Goedmakers verlaat Board of Directors Vebego

Ronald Goedmakers legt per 1 januari 2024 zijn rol als lid van de Board of Directors van Vebego neer. Zo maakt het familiebedrijf bekend. Wel blijft Goedmakers verbonden aan Vebego. In oktober 2024 zal hij toetreden tot de Raad van Commissarissen.

Goedmakers is al lang een bekend gezicht bij Vebego. Van 2006 tot 2021 was hij CEO bij het bedrijf, maar hij werkt er al sinds 1988. Na een carrière bij DSM ging Goedmakers aan de slag in verschillende managementfuncties bij verschillende bedrijven van Vebego. In 2000 trad hij toe tot de Board of Directors en was hij verantwoordelijk voor de internationale schoonmaakactiviteiten. Zijn strategie vormde de basis voor gezonde groei en de huidige strategische richting die het bedrijf aanneemt. Hij zette voornamelijk in op de mensgerichtheid van het bedrijf en stond voor het creëren van betekenisvolle banen voor alle medewerkers van Vebego.

Vertrouwen in leiderschap

In 2021 gaf Goedmakers het stokje van CEO door aan Ton Goedmakers. Daarna is hij een tijdje ad interim CFO is geweest tot de aanstelling van Sirka Hintze. Nu treedt hij dus ook terug uit de Board of Directors. Maar hij zal zijn ruime ervaring en kennis van het bedrijf in blijven zetten in de RvC per oktober 2024. Goedmakers: “Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen 36 jaar de kans heb gehad om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van Vebego. We hebben net weer een enorme en succesvolle transitie achter de rug, waarmee we een sterke basis voor de toekomst hebben gelegd. Ik verwacht dat hierdoor Vebego’s impact en zakelijk succes verder zullen toenemen. Het is geweldig om te zien dat twee van mijn drie kinderen nu deel uitmaken van de derde generatie van de familie Goedmakers binnen het bedrijf. Voor mij is dit een goed moment om mijn verantwoordelijkheden over te dragen aan het nieuwe team. Ik heb veel vertrouwen in hun leiderschap en in de inzet en het enthousiasme van elk lid van de Vebego-familie.”

Familiecultuur

Ook Ton Goedmakers reageert op de aankondiging: “Ik wil Ronald bedanken voor zijn visie en leiderschap, waarmee hij Vebego vooruit heeft geholpen, nadat mijn vader in 2006 zijn verantwoordelijkheden als CEO aan hem overdroeg. Ronald heeft Vebego gemaakt tot het bedrijf dat het vandaag de dag is. Een sterke en internationale organisatie met bijna 40 duizend collega’s, waar de warmte van onze familiecultuur nog altijd aanwezig is en waar we ons doel nooit uit het oog zijn verloren: betekenisvolle banen, goed werk, beter wereld. Ik ben erg blij dat hij heeft besloten om vanaf oktober 2024 toe te treden tot de RvC, zodat we ook na zijn terugtreding kunnen blijven profiteren van zijn kennis, ervaring en wijsheid.”

Lees ook: