Pensioenfonds Schoonmaak verhoogt pensioen vanaf 1 januari 2024

Pensioenfonds Schoonmaak verhoogt pensioen vanaf 1 januari 2024

Deelnemers aan het Pensioenfonds Schoonmaak krijgen per 1 januari 2024 3 procent bij het pensioen. Dit geldt voor iedereen die pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd bij het fonds.

De reden van de verhoging is tweeledig: de prijzen van dagelijkse producten zijn almaar duurder geworden en de financiële positie van Pensioenfonds Schoonmaak is dit jaar verbeterd. Daardoor is er ruimte gekomen voor de verhoging van 3 procent. Bij de keuze voor de verhoging is ook gekeken naar de overstap op het nieuwe pensioenstelsel, die Pensioen Schoonmaak in 2026 wil doen.

Wat betekent de verhoging voor mij?

Pensioen Schoonmaak legt uit wat de verhoging betekent voor de verschillende groepen die onder hen vallen. Als je pensioen opbouwt bij het fonds, dan gaat je opgebouwde pensioen met 3 procent omhoog. De pensioenpremie blijft in 2024 hetzelfde als in 2023: 21,4 procent. Het opbouwpercentage stijgt van 1,388 procent naar 1,577 procent. Het partner- en wezenpensioen dat nog niet is ingegaan, gaat mee omhoog.

Voor mensen die al pensioen krijgen van Pensioen Schoonmaak gaat het pensioen ook met 3 procent omhoog. Halverwege 2024 staat het verhoogde pensioen op de rekening. Ook krijgt je eind januari een betaalspecificatie, waarop je kunt zien hoeveel pensioen je krijgt in 2024.

Ten slotte de groep die vroeger pensioen heeft opgebouwd bij Pensioen Schoonmaak. Ook voor deze groep wordt het opgebouwde pensioen met 3 procent verhoogd.

Hoe is de verhoging mogelijk?

Uit de normale regels voor verhogen van de pensioenen kon verhoging niet. De werkgeversorganisatie en werknemersorganisaties van Pensioenfonds Schoonmaak willen de opgebouwde pensioenen meenemen naar de nieuwe regels voor pensioen. Volgens de nieuwe regels voor pensioen kunnen ze pensioenen wel sneller verhogen. Daarom kan de verhoging nu toch. Deelnemers kunnen hun persoonlijke pensioenbedragen vinden op Mijnpensioenschoonmaak. De verhoging wordt eind december verwerkt.

Lees ook: