CSU verzorgt groenere schoonmaak in Groningen met de CSU Cargo Carver

CSU verzorgt groenere schoonmaak in Groningen met de CSU Cargo Carver

Duurzaamheid is overal een belangrijk thema en CSU zet daar op in met onder andere de CSU Carver Cargo. Met dit elektrische voertuig houden het schoonmaakbedrijf locaties in de binnenstad van Groningen schoon.

Als je je bedrijf duurzamer wilt maken, dan moet je ook zorgen voor een groen wagenpark. Dat weet CSU ook en daarom rijdt sinds vorig jaar de CSU Cargo rond in Groningen. Het doel is om uiteindelijk honderd procent emissievrij te rijden.

Zero-emissie

Groningen was een logische proeftuin, want de gemeente besloot als één van de eerste Nederlandse grote gemeenten tot het invoeren van een zero-emissiezone in de binnenstad. Vanaf april 2025 moet dit doel zijn gerealiseerd. Dit omwille van de duurzaamheid, maar ook om de leefbaarheid en sfeer van de stad te handhaven. Met de Carver Cargo draagt CSU bij aan deze doelstelling.

CSU Cargo

De CSU Cargo is een compact, elektrisch voertuig dat de flexibiliteit van een scooter combineert met het comfort van een auto. René Clermonts, commercieel adviseur CSU, vertelt: “Met de CSU Cargo rijden we slimmer, schoner en efficiënter. Hij rijdt 45 kilometer per uur en legt met een accu 120 kilometer af. Onze medewerkers verzorgen bijvoorbeeld bevoorrading, schoonmaak van koffieautomaten en portiekschoonmaak en -onderhoud op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen. Met zo’n 200 klantlocaties in de stad realiseren we zo een enorme verlaging van de uitstoot. We omzeilen bovendien verkeersopstoppingen en parkeerproblemen.”

Zowel de schoonmaakmedewerkers als de klanten van CSU zijn positief over de ontwikkeling. Klant Patrick Kolker vertelt: "Ik vind het positief en mooi dat CSU een voortrekkersrol vervult in het proberen bij te dragen aan het beleid van het emissievrij zijn in Groningen."

Lees ook: