Tennant en Brain Corp kondigen exclusieve technologische samenwerking aan

Tennant en Brain Corp kondigen exclusieve technologische samenwerking aan

Tennant Company en Brain Corp kondigen aan dat ze op technologisch gebied exclusief gaan samenwerken. Ze willen op deze manier de ontwikkeling van de volgende generatie schoonmaakmachines voor vloerreiniging versnellen.

Tennant is een grote internationale speler in de ontwikkeling en productie van schoonmaakmachines. Brain Corp legt zich als techbedrijf toe op het maken van transformatieve oplossingen in de robotica en AI. Al jaren werken de twee bedrijven samen, maar met deze samenwerking willen ze het partnerschap naar een hoger plan tillen en innovatie te versnellen.

Schoonmaakrobots uitbreiden

De bedrijven vullen elkaars expertise goed aan en bieden samen een uitstekende service aan hun klanten. Al meer dan 6.500 schoonmaakrobots van Tennant draaien op de technologie van Brain. De verwachting is dat de volgende generatie schoonmaakrobots in combinatie met de volgende generatie AI gedreven autonome navigatietechnologie de investering van klanten verder verbetert en meer klanten die kans biedt te investeren in schoonmaakrobots.

Leidend

"Onze klanten hebben altijd vertrouwd op Tennant voor innovatie van hun machines en support om belangrijke uitdagingen aan te pakken. Denk aan personeelstekorten en kostendruk", aldus president en CEO van Tennant Dave Huml. "Ons partnerschap met Brain Corp heeft al een portfolio van autonome machines neergezet die leidend is in de snel ontwikkelende wereld van schoonmaakmachines. We kijken ernaar uit om het bestaande partnerschap uit te breiden en de transitie naar schoonmaak met robots te versnellen en te brengen naar nieuwe marktsegmenten. Door schoonmaaktechnologie en automatisering te combineren, willen we leidend zijn in de stap naar AI-gedreven robotische technologie in onze industrie."

"Brain Corp CEO David Pinn vult aan: "Dit partnerschap brengt twee bedrijven die gedreven worden door een gedeeld doel nog verder op één lijn: het verhogen van de productiviteit en efficiëntie van het werk en het bieden van essentiële support voor schoonmaakteams die te maken hebben met personeelstekorten en een grote vraag. Bij Brain Corp zien we een wereld voor ons waar het leven van mensen gemakkelijker, veiliger, productiever en meer voldoend is met de hulp van robots. Ik geloof dat dit partnerschap deze droom in werkelijkheid kan brengen."

Waarde

Huml vervolgt: "Innovatie en de focus op de klant zijn belangrijke aspecten van de identiteit van Tennant. Dit partnerschap versterkt onze inzet in innovatie en Brain Corps positie als pionier in AI en automatisering in het schoonmaakveld. We zijn enthousiast om het potentieel van de volgende generatie schoonmaakrobots voor vloerreiniging volledig te benutten en echte waarde te brengen bij onze klanten. Zowel de klanten die al gebruik maken van onze AMR machines, als ook degene die wachten op een AMR oplossing die geschikt is voor hun organisatie." In het kader van het partnerschap investeert Tennant 32 miljoen dollar in Brain Corp. Senior vice president en CFO van Tennant Fay West zal daarnaast plaatsnemen in de board of directors van Brain Corp.

Lees meer: