Amsterdam Innovation Award 2024: dit zijn de genomineerden

Amsterdam Innovation Award 2024: dit zijn de genomineerden

Van duurzame no touch zeepdispensers tot autonome stofzuigrobots. Het kwam weer allemaal voorbij de jury van Interclean's Amsterdam Innovation Award. Die jury selecteerde 12 genomineerden in 4 categorieën voor dit hoogtepunt van de grootste schoonmaakbeurs ter wereld. Het kaliber van de ingestuurde innovaties lag torenhoog, dus de uitreiking van de categoriewinnaars en de overall winnaar is er een voor in de agenda. De uitreiking vindt zoals vanouds plaats op de eerste beursdag van de Interclean Amsterdam.

Vanaf december hebben 96 innovators in de schoonmaak en hygiëne hun innovaties ingezonden in één van de categorieën: Sustainability & Environment, Smart Technologies & Digitalisation, Workforce & Ergonomics en Health & Hygiene. Niet alleen de jury kiest per categorie een winnaar en een overall winnaar. Ook bezoekers aan de beurs hebben tot 8 april om te stemmen voor de Visitors' Choice Award. En nieuw dit jaar is de Cleaners' Choice Award. Hiervoor stemmen de genomineerden van de Schoonmaker van het Jaar verkiezing van afgelopen jaar. Zij moeten immers op de werkvloer aan de slag met de innovaties.

Kwaliteit enorm hoog

Directeur van Interclean Global Events Robert Stelling vertelt over de inzendingen: "We keken uit naar de bekendmaking van de genomineerden voor de Amsterdam Innovation Award 2024 - een hoogtepunt van de Interclean Amsterdam. Deze editie van de beurs wordt naar verwachting de meest indrukwekkende tot nu toe. We kunnen dan ook niet wachten om de winnende inzendingen te presenteren aan de international schoonmaakindustrie. De Interclean is het grootste platform wereldwijd waar schoonmaakprofessionals samenkomen. De awards laten onze passie zien om oplossingen te blijven vinden voor een schonere, gezondere en meer duurzame werkvloer en wereld. We zijn er trots op dat we voortdurend de lat omhoog blijven leggen en we kijken er daarom naar uit de resultaten van die passie in de spotlight te zetten."

Michelle Marshall, voorzitter van de jury, vervolgt: "Zoals gebruikelijk bij de AIA had de jury er een goede taak aan de zo diversie inzendingen uit alle hoeken van de schoonmaakbranche te beoordelen. Ik kan voor de hele jury spreken wanneer ik zeg dat de scores dicht op elkaar lagen in de verschillende categorieën. De kwaliteit van de inzendingen was enorm indrukwekkend. Mijn felicitaties aan alle genomineerden! We kijken er nu naar uit de producten van de genomineerden voor ons te zien wanneer we bij elkaar komen in Amsterdam voor de beurs, waar we de winnaars in de categorieën zullen kiezen. En natuurlijk de overall winnaar."

De genomineerden

Sustainability & Environment

 • Slimstones: LESSEAU NO-Touch bar soap dispenser & refills
 • Essity: Tork Carbon Neutral Certified Dispensers
 • Werner & Mertz : Switch

Smart Technologies & Digitalisation

 • Nexaro: NR 1500
 • Adlatus: ADLATUS SR1300 Autonomous Vacuum Sweeping Robot
 • Kaercher: KIRA CV 50

Workforce & Ergonomics

 • Hako: Scrubmaster B5 430 ORB
 • Unger: UNGER VisaVersa® Pro 2-in-1 window squeegee
 • Baudoin: Baudoin Wash Drone

Health & Hygiene

 • Kimberly-Clark: Kimberly-Clark Professional™ ICON™
 • I-Team: i-Clean Handle
 • Hagleitner: XIBU 2WIPE hybrid

Bekendmaking winnaars

Vak en branchegenoten kunnen vanaf april tot en met 3 mei stemmen op hun favoriete innovatie via de website van Interclean Amsterdam. De genomineerde met de meeste publieksstemmen, wint het Visitors' Choice certificaat. De uitreiking van de Amsterdam Innovation Award vindt plaats op dinsdag 14 mei om 10:30 uur bij de opening van de Interclean Amsterdam.