Tork over data en duurzaamheid tijdens Interclean 2024

Tork over data en duurzaamheid tijdens Interclean 2024
@pwphotography.nl

Ook Tork aanwezig op Interclean 2024, 's werelds belangrijkste beurs voor schoonmaak- en hygiëneprofessionals. Op de stand belichten ze uiteraard diverse nieuwe producten en services, maar naast productinnovaties was er tijdens Interclean ook ruimte om het gesprek over hygiëne anno 2024 aan te gaan.

Tork experts spraken tijdens diverse kennissessies over nieuwe duurzame hygiëneoplossingen en kansen binnen het hygiënelandschap. Ook ontwikkelingen en uitdagingen werden besproken. Bijvoorbeeld hoe data de schoonmaakkwaliteit en -efficiëntie kan verbeteren, maar ook de implicaties van de nieuwe Green Deal van de EU op duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven.

Geslaagde Interclean

Regionaal Segment Marketing Manager bij Tork Ineke van den Bemt blikt terug op de Interclean: “Ook dit jaar hebben we bezoekers kennis laten maken met diverse duurzame hygiëneoplossingen en producten, want we weten: een betere hygiëne leidt tot betere bedrijfsprestaties. En met een nominatie voor de Amsterdam Innovation Award voor de CO2-neutrale dispensers in de categorie Sustainability & Environment, kijken we terug op een geslaagde editie.”

Rol van data

Namens Essity waren Anna Königson Koopmans (Marketing Director Commercial) en Jan Salomon (Key Account Manager Facility Management) de sprekers tijdens de kennissessie ‘Better cleaning quality with less effort? With data you can'. Rondom de nieuwe hygiënenorm bespraken zij inzichten op basis van data als cruciale pijler van een efficiënter schoonmaakproces. Ze lieten zien welke rol data kan spelen voor een optimale hygiëne op de werkvloer. Uit nieuw onderzoek is namelijk gebleken dat werknemers een goede hygiëne als een van de belangrijkste aspecten van een prettige werkomgeving zien. Hier speelt Tork op in met het datagestuurde Tork Vision Schoonmaken. Daarbij krijgen bedrijven niet alleen inzicht in hun schoonmaak, maar kunnen ze ook werken aan een hogere werknemerstevredenheid over de werkplek.

Duurzaamheidswetgeving

Tijdens de sessie 'Are you ready for the EU Green Deal impact?' ging Reneé Remijnse (Sustainability Communications Director bij Essity) in op belangrijke onderwerpen zoals de Corporate Sustainability Reporting, maar ook de Value of Life Cycle Thinking. Remijnse benadrukte het cruciale belang van de vernieuwde duurzaamheidswetgeving voor bedrijven en hoe de innovaties hieraan bijdragen. De sessie had voornamelijk als doel het publiek voor te bereiden op de impact van de nieuwe wetgeving en hoe de verdere integratie, met behulp van Tork producten en diensten, kan helpen. 

Lees meer: