Asito lanceert nieuwe circulaire werkwagen  

Asito lanceert nieuwe circulaire werkwagen  

Schoonmaakbedrijf Asito ontwikkelde onlangs een nieuwe circulaire werkwagen. Dit initiatief kwam voort uit de nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen Asito en hun leverancier.

Het ontwikkelen van de nieuwe circulaire werkwagen begon bij het operationele team binnen Asito. Zij vertaalden hun behoeften naar de vereisten voor een nieuwe werkwagen. Samen met de leverancier konden ze vervolgens op zoek naar een geschikte oplossing. Het resultaat? Een efficiënte, duurzame en functionele werkwagen.  

Duurzaamheid  

De materialen van de werkwagen zijn volledig recyclebaar en het gebruikte materiaal bestaat voor 89 procent uit gerecycled plastic. Hierdoor voldoet de wagen aan de ISO 14001 norm en heeft het een Ecovadis Silver-certificaat en een Plastic Second Life-certificaat van IPPR (Institute for Promotion of Recycled Plastics) ontvangen. Dit is nog niet alles, want ook het EU-Ecolabel is toegekend aan de vernieuwde circulaire wagen van Asito. Het schoonmaakbedrijf wil zich inzetten voor het terugdringen van grondstofverbruik en streeft ernaar om in 2030 volledig circulair te werken.  

Gebruiksvriendelijke werkwagen 

Volgens de medewerkers die nu al met de nieuwe wagen werken, heeft het een uitstekende gebruikservaring. De werkwagen behoudt namelijk de vertrouwde kenmerken van het vorige model, maar biedt meer ruimte voor aanpassingen. Vooral de soepele rijervaring, het lichte gewicht, de voetbediening voor het afvalgedeelte en de verstelbare duwbeugel wordt opgemerkt als gebruiksvriendelijk.  

Lees ook: