Hoe zorg jij straks voor een koele werkplek?

Hoe zorg jij straks voor een koele werkplek?

De rol van koffie en thee op de werkvloer valt niet te onderschatten. Daarom kan je de koffiecorner maar beter zo aantrekkelijk mogelijk maken. De uitkomsten van het onderzoek Coffee&Tea@Work, uitgevoerd in opdracht van Jacobs Douwe Egberts Professional, vertellen hoe je de koffiecorner kan afstemmen op huidige trends en de wensen van jouw werknemers.

Uit het Coffee&Tea@Work onderzoek blijkt dat 49 procent van de jonge generatie (18-35 jaar) aangeeft graag ijskoffie te willen drinken op het werk. IJskoffie heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Van een specialiteit in koffiecafés is het uitgegroeid tot een mainstream product. Dankzij de vaak zoete ijskoffie-variaties met melk en toppings maken jongere generaties kennis met koffie drinken.

Zoveel variatie, waarom ijskoffie?

Wist je dat 20 procent van alle koffiedrinkers regelmatig koud koffiedrinkt en dat ijskoffie het hele jaar door gedronken wordt? Daarom heeft Jacobs Douwe Egberts Cafitesse Hot & Cold, de snelst gezette ijskoffie, geïntroduceerd. Medewerkers en studenten zullen deze toevoeging waarderen wat bijdraagt aan motivatie, prestatie en een positieve ervaring van de werkplek. "Vorig jaar hebben we een pilot uitgevoerd bij studenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht. Zij beoordelen de ijskoffies uit de Cafitesse Hot & Cold gemiddeld met een rapportcijfers 8", aldus marketing manager B2B Frances Wijsman.

Gezonde energyboost

Uit recent onderzoek blijkt dat ijskoffie, zonder toevoegingen, een van de favoriete drankjes onder Generatie Z en millennials is. Het is een gezonder alternatief voor frisdrank of energiedrankjes. Ook bevat het minder calorieën en suiker en is het een verfrissende manier om tijdens een warme zomerdag gehydrateerd te blijven gedurende de werkdag. Net als warme koffie bevat ijskoffie cafeïne, wat bijdraagt aan energie en alertheid.

Duurzaam en efficiënt

De impact op het milieu speelt voor facilitair managers een belangrijke rol in de keuze voor koffie- en theefaciliteiten. Cafitesse is een van de meest duurzame zetsystemen van Jacobs Douwe Egberts Professional. Onder de meest ideale omstandigheden wordt de koffie in de Cafitesse fabriek in Joure gezet. Ook wordt er bij de productie minder afval geproduceerd, wordt koffiedroes al in de branderij omgezet tot energie en is er minder water en energie nodig bij de productie. Met Cafitesse Hot & Cold wordt een verlaagde CO2-voetafdruk mogelijk gemaakt.

"Cafitesse is een van onze meest duurzame zetsystemen, vertelt Clara Palazzi. Zij is manager Sustainability bij Jacobs Douwe Egberts Professional. "Onder meer dankzij de lokale productie met 100 procent groene stroom en de circulaire verwerking van de koffiedroes weten we het maximale uit de boon te halen en de CO2-voetafdruk te beperken. Duurzaam van boon tot kop, dat is echt verantwoord genieten."

Klaar om je koffiecorner onder handen te nemen?

Ontdek hoe Cafitesse Hot & Cold jouw werkplek naar een hoger niveau kan tillen. Als kennisexpert helpt Jacobs Douwe Egberts Professional je graag op weg met tal van oplossingen.

Dit artikel is gesponsord door Jacobs Douwe Egberts Professional