Spectro verhuist naar nieuw en duurzaam hoofdkantoor

Spectro verhuist naar nieuw en duurzaam hoofdkantoor

In het tweede kwartaal van 2024 start Schoonmaakbedrijf Spectro met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor aan de Drontermeer 14 in Oss. De huidige kantoren bieden te weinig ruimte voor het huidige én toekomstige team. Een nieuw hoofdkantoor is daarom noodzakelijk.

Met het nieuwe hoofdkantoor breidt Spectro uit. Een gedeelte van het gebouw wordt namelijk ingericht als experience center om klanten en andere geïnteresseerden mee te nemen in de divisies waarin Spectro actief is. Dit kan worden gecombineerd met een bezoek aan de aangrenzende fabriek, die gelegen is op dezelfde locatie.  

Duurzaamste kantoor in regio  

Het nieuwe pand wordt het duurzaamste kantoor in de regio. Enerzijds door het gebruik van gerecyclede en circulaire materialen zoals staal, beton en (cradlecore) sandwichpanelen. Anderzijds door de inzet van hernieuwbare energie, emmissieloze installaties, terugwinning van water en aandacht voor biodiversiteit. Mede hierdoor krijgt het kantoor het hoogst haalbare energielabel A++++.  

Lokale partners  

Tijdens de bouw wordt er zoveel mogelijk gewerkt met lokale partners. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de regio, maar ook wat betreft de reductie van de footprint van het gebouw. Het merendeel van de betrokken partijen zit zelfs binnen een straal van 1 kilometer gevestigd. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.  

Lees ook: