Spectro lanceert 3.0-versie van doseersysteem

Spectro lanceert 3.0-versie van doseersysteem

Spectro, leverancier van reinigingsmiddelen en -systemen, heeft de 3.0 versie van haar doseersysteem Easy gelanceerd.

"De Easy 3.0 is weer een nieuwe stap in de evolutie van Ecodos Easy: ’s werelds eerste intelligente doseersysteem voor reinigingsmiddelen", stelt het bedrijf uit Oss. "De nieuwe accu is na het openen van de dispenser eenvoudig verwisselbaar. Door het ingebouwde laadcircuit kunt u met iedere micro-USB oplader de accu opladen en eenvoudig zien of deze is opgeladen. De accu is gebaseerd op LiFePO4-techniek
waardoor deze accu’s veilig in gebruik, opslag en transport zijn. Maar ze zijn ook goed recyclebaar. Voor bestaande Easy’s is er een retrofit kit beschikbaar. Uiteraard kunnen de accu’s ook gewoon nog opgeladen worden via de zonnepanelen op de Easy."

Nieuwe technieken

"Door de toepassing van nieuwe technieken hebben we de levensduur van de Easy-dispensers nog verder kunnen verlengen", stelt de leverancier. "Zo is de kapsluiting veranderd, hebben we een ander type pomp gebruikt en hebben we de elektronica een nog betere bescherming gegeven. Ook de software is op enkele punten verbeterd."

Nog duurzamere vullingen

12 Ecodos producten waren volgens het bedrijf al gecertificeerd met het Europees Ecolabel. "Bovendien zijn de folies voor de zakken van 32 procent gerecycled kunststof. Als de zakken leeg zijn kunt, u deze aan ons retourneren voor duurzame recycling. De nieuwe peal and reseal-labels zijn voorzien van zeventien talen, waardoor de producten in minimaal 25 Europese landen verkocht mogen worden en snel uit voorraad leverbaar zijn."