Bamboi duurzaam hygiënepapier wint CSU Smart Solution of the Year 2024

Bamboi duurzaam hygiënepapier wint CSU Smart Solution of the Year 2024

Juryvoorzitter van de CSU Smart Solution of the Year 2024 Award Diane van Dijk reikte op dinsdag 16 april 2024 tijdens de Gold Party van de WorkPlace Xperience de award uit aan winnaar Bamboi. Een alternatief voor traditioneel hygiënepapier.

Als trotse sponsor van de Smart Solution of the Year Award reikte CSU onlangs samen met Smart WorkPlace (SWP) weer de jaarlijkse award uit. De CSU Smart Solution of the Year erkent en viert duurzame innovaties die een positieve impact hebben op onze werkomgeving.

Positieve milieu- en sociale impact

Dit Bamboi hygiënepapier is gemaakt van 100 procent snelgroeiende, verantwoord geproduceerde bamboe. 100 procent FSC-gecertificeerd, vrij van chemicaliën, biologisch afbreekbaar en natuurlijk hypoallergeen. Zelfs na productie en transport heeft het papier een negatieve CO2-uitstoot. Bovendien hebben ze ook een positieve sociale impact op lokale boeren door samenwerkingen voor het oogsten van bamboe.

Bamboi standaard inzetten

Juryvoorzitter Diane van Dijk vertelt namens de vakjury: “Als vakjury zijn we diep onder de indruk van het papier van Bamboi en de vele voordelen die het biedt. We zijn dusdanig gecharmeerd van deze innovatie dat we Bamboi samen met onze partner CWS graag als standaard willen gaan inzetten bij onze klanten. De komende periode gaan we kijken waar dit al mogelijk is.”

Lees meer: