Schoonmakend Nederland start medewerkerspanel

Schoonmakend Nederland start medewerkerspanel

Voor schoonmaakbranchevereniging Schoonmakend Nederland zijn de schoonmaakmedewerkers het belangrijkste dat de sector heeft. Zij voeren immers het schoonmaakwerk uit. Schoonmakend Nederland wil nog beter weten wat er bij schoonmakers speelt en start daarom een medewerkerspanel.

Elke maand legt de brancheorganisatie één vraag of stelling aan de panelleden voor. Fedde Monsma, manager cao en arbeidsvoorwaarden bij Schoonmakend Nederland, legt uit: “De wens om een medewerkerspanel te starten, bestaat al langer. In aanloop naar cao-onderhandelingen voeren we al een groot onafhankelijk en representatief onderzoek uit onder schoonmaakmedewerkers, maar je wilt ook gedurende het jaar weten wat er speelt. Ik ben dus heel blij dat we nu van start gaan met het panel. Dat geeft ons de kans om het hele jaar door de schoonmakers korte vragen te stellen over het werk en alles wat daarbij komt kijken.”

Eén vraag per maand

Om een goed beeld te vormen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk medewerkers aan het panel meedoen. Hoe groter de respons, hoe completer de vereniging in beeld krijgt hoe medewerkers werken in de branche beleven. Hoe het verder werkt? Na aanmelding krijgen panelleden op de eerste werkdag van de maand een e-mail met daarin de vraag van de maand. Iedereen neemt anoniem deel en Schoonmakend Nederland zal de resultaten delen. De oproep van de branchevereniging aan schoonmaakbedrijven is daarom om hun medewerkers te vragen mee te doen aan het medewerkerspanel. Aanmelden kan op de website van Schoonmakend Nederland.

Lees meer: